OBRATITE PAŽNJU

Kako da odeća bude zasigurno čista? Greška prilikom pranja veša koju svi pravimo, a može da utiče na zdravlje

0

Domaćinstvo je velika obaveza, međutim uvek postoje mali trikovi koji će vam olakšati život.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pranje veša je svakodnevna aktivnost, ali čini se da koliko god često perete, novi veš ne prestaje da se pojavljuje.

 

Postoje brojni trikovi za veš mašine, najviše kada je u pitanju održavanje i njeno čišćenje, ali možda niste znali šta se dešava ukoliko veš ostavite nakon pranja da stoji unutra duže od pola sata...

Bakterije su svuda oko nas, pa čak i na tek opranom vešu, nemoguće je pobeći od mikroorganizama, ali je moguće smanjiti ih i obići u nekoj meri. Nikako ne bi trebalo da ostavljate opran veš po nekoliko sati u mašini jer on tad postane pravo leglo mikroba.

 

- Jedan od najvažnijih delova održavanja čistoće i urednosti u domaćinstvu je redovno pranje odeće. Međutim, mokra odeća ostavljena u mašini izaziva bujanje klica bakterija - rekao je Teri Fišer za magazin Miror.

 

Nedavno istraživanje je pokazalo da se više od 340 vrsta bakterija nalazi na 30 predmeta koji se svakodnevno koriste u domaćinstvima. Naravno, nisu sve bakterije štetne za zdravlje, ali neke od njih mogu izazvati salmonelu.

 

Sitni detalji kao što je sušenje veša su jako bitni, a s obzirom da na to možemo uticati, nema razloga da rizikujemo, iako znamo da je nemoguće u potpunosti se zaštiti od bakterija.

 

 

makonda-tracker