NEPRIJATAN MIRIS NESTAJE

Krpe vam neprijatno mirišu iako ste ih tek izvadili iz mašine? Uz pomoć ovog trika ponovo će biti kao NOVE

0

Kuhinjske krpe često imaju neprijatan miris čak i kada su oprane više puta na visokim temperaturama 

foto: Shutterstock / Andrey_Popov
foto: Shutterstock / Andrey_Popov

Ni jedna kuhinja ne može se zamisliti bez kuhinjskih krpa. One su često od prirodnih materijala, pa ne iznenađuje što se u njih često uvuku mirisi kojih je posle teško rešiti se.

 

Ukoliko i vi imate sličan problem ovo morate da uradite. 

 

Pre nego što krpe stavite u mašinu za pranje veša potopite ih u toplu vodu u koju ste dodali malo sode bikarbone i sirće. Neka stoje preko noći, a potom ih iscedite i stavite u mašinu.

 

 

Preduslov da vam krpe budu čiste i miršljave jeste da koristite dobar deterdžent. Najbolji su oni koji imaju i antimikrobne dodatke. Oni će sprečiti stvaranje buđi i krpe će lepo mirisati

 

Takođe, još jedan trik koji vam može pomoći da se rešite neprijatnog mirisa i klica jeste da krpu ubacite u mikrotalasnu na 30 sekundi. 

 

Nakon što ste krpe oprali stavite ih da se suše, najbolje na mesto gde ima vetra i prirodne promaje, ali ne i sunca. 

 

Kuhinjska krpa
foto: Shutterstock / Dmitriev Mikhail

 

Kada je pranje krpa u pitanju, najbolje je da perete samo krpe, kako se mikrobi ne bi širili i na sav ostali veš. Kada su bele krpe u pitanju možete da koristite i izbeljivač, kako biste uklonili sve nepoželjne mirise. 

 

Za kuhinjske krpe nemojte dodavati omekšivač za rublje, koliko god u velikom iskušenju bili. Tako ćete im samo smanjiti mogućnost upijanja tečnosti i opteretiti ih nepotrebnim hemikalijama.

 

Da vam se opet ne bi miris uvukao u njih najbolje je da mokre krpe uvek ostavite da se osuše, nikako da ih stavite mokre u sav drugi prljavi veš. 

 

 

makonda-tracker