radost

DOŠLO JE VREME ZA PROLEĆNU ORGANIZACIJU DOMA: Ova četiri trika će uneti harmoniju i pozitivnu energiju!

0

Određivanje mesta za knjige, igračke i odeću je ključno. Kroset preporučuje platnene korpe.

hodnik, enterijer, cipelarnik, kuća, dom
foto: Shutterstock

Razmislite o aplikacijama, poput KemSkenera koji omogućuju fotografisanje papira i prenos u PDF format. Na taj način su svi vaši ključni dokumenti dostupni i lako ih je pronaći.

 

Osim toga, ako se lepo uredi radni prostor, biće lakše odvojiti ga od ostatka kuće i na taj način će biti dobro za sređivanje na brzinu.

 

"Nemojte raditi za kuhinjskim stolom, čak i malo je dovoljno da odvojite mesto za rad, posebno ako je to za vas dugoročno poslovno rešenje. Možete zatvoriti balkon ili njegov deo, knaufom odvojiti deo boravka ili sobe, nužno je da napravite ugodan i lep prostor .", savetuje ona.

 

3. Preuzmite moć nad ormarom

 

Treba ukrotiti haos u ormaru pomoću jednobojnih vešalica - homogenost iznenađujuće umiruje oči.

 

"Izvadite svu odeću i pregledajte je. Moje je pravilo da, ako nešto niste nosili 12 meseci, to vam ne treba. Vešanje odeće po kategorijama čini i odevanje ujutro bez muke. Prvo na jednu stranu složite sve gornje delove, zatim pantalone, a nakon njih haljine.", priča Kroset.

 

Predlaže da je uvek bolje imati stvari na vešalicama nego na policama, jer je tako preglednije i odeća se neće gužvati. Na policama je idealno odlagati odeću za po kući, trenerke, helanke, obične majice i slično.

 

žena, ormar, sređivanje, sređivanje ormara
foto: Profimedia

"U proleće svakako spremite zimsku garderobu u vrećice za vakuumiranje. Zašto ne biste imali više mesta u ormaru, a usput i sortirali šta vam je od toga potrebno, a šta ne?", kaže.

 

4. Red u frižideru

 

"Ako je frižider uredan i sve složeno u njemu, ne samo da će biti pregledniji pa ćemo lakše birati zdravije opcije ishrane i kombinovati jela, već ćemo se osećati kao da nam je i celi dom uredniji.", tvrdi Kroset.

 

Prema njenom mišljenju, neka su mesta ključna i upravo su ona ta koja daju pojam urednosti ili neurednosti. Zato, treba početi od frižidera u koji svi svako malo vire, treba izvaditi sve, obrisati police, baciti nepotrebno i nekorišteno i napraviti funkcionalan sistem po kom će u njega ići namirnice po kategorijama.

 

 

 

 

makonda-tracker