radost

DOŠLO JE VREME ZA PROLEĆNU ORGANIZACIJU DOMA: Ova četiri trika će uneti harmoniju i pozitivnu energiju!

0

Određivanje mesta za knjige, igračke i odeću je ključno. Kroset preporučuje platnene korpe.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Došlo je vreme za prolećno čišćenje, a ova četiri trika za organizaciju priskaču u pomoć i prizvaće svežu i novu energiju u dom. Više reda u kući može učiniti mnogo toga za poboljšanje kvaliteta života i raspoloženja

 

"Ako u vašoj ostavi ima više stvari koje su nagomilane i idu do vrha ili vam garderober više liči na mesto zločina, to se odnosi upravo na vas. Sređivanje nereda može učiniti čuda za psihu, iako se ponekad čini zastrašujuće početi zbog ideje o gomili posla.", kaže Ese Kroset, koji vodi firmu za organizaciju i dizajn enterijera.

 

Kroset je mir u organizovanim prostorima otkrila kao tinejdžerka, dok je sređivala knjige u knjižari svoje majke u Nigeriji. Kao odrasla svoj je poziv pretvorila u stalnu karijeru. Živeći prema mantri: "Uredan prostor, prijatan dan", ona deli svoje najbolje savete o tome kako neuredne sobe pretvoriti u spokojna utočišta.

 

1. Sređivanje dečijih soba

 

Određivanje mesta za knjige, igračke i odeću je ključno. Kroset preporučuje platnene korpe.

 

"Velike su, ali mekane, tako da ne morate brinuti hoće li ih dete pokidati ili će moći samo da vadi ili vraća stvari u njih." kaže Ese.

 

Ormari za odlaganje sa poklopcima koji se sklanjaju po potrebi mogu pomoći da se udvostruči prostor za stavljanje stvari, budući da mogu da se slažu stvari jedna na drugu. Osim toga, izgledaju lepo i dolaze sa raznim motivima, a jeftiniji su od ormara i prenosni su.

 

"Kad se igra završila, prosto sve stvari idu u korpe i tako čekaju jutro. Oslobađajuće je kretati se po sobi stajanja na razbacane stvari. ", ističe Ese koja za knjige preporučuje plutajuće police na zidovima.

 

2. Rad od kuće u miru

 

Gde god da radite, bez obzira radi li se o namenskoj kućnoj kancelariji, ćošku spavaće sobe ili stolu u kuhinji, Kroset ima jedan glavni savet - što manje papira, to bolje.

 

"Mi smo u 2021. godini, ljudi moraju početi da razvijaju naviku da ne drže papire u blizini.", insistira ona.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker