Život žene

Ima li razloga za paniku? Stručnjaci objašnjavaju kada može da se zatrudni nakon analnog seksa

0
Žene koje ne planiraju trudnoću su godinama bile bezbrižne i mislile da je analni seks bezbednija varijanta uživanja u vođenju ljubavi. Da li je sve zaista tako?
foto: Profimedia
foto: Profimedia
Stručnjaci su godinama isticali da je apsolutno nemoguće zatrudneti nakon analnog seksa, ali ne slažu se svi s time.

Od Azije do Amerike: Predstavljamo vam najbizarnije seks zakone...

Anus je deo digestivnog trakta, koji počinje usnom dupljom, a završava se analnim otvorom. S obzirom na to da reproduktivni i digestivni sistem nisu povezani, ukoliko semena tečnost uđe u alani otvor, ona ne može dospeti do jajne ćelije, što znači da ne može dovesti do trudnoće.

Kako je onda moguće da dilema uopšte postoji?

Naime, dr Brajan Stajksner iz Atlante ističe da je moguće ugledati pozitivan test za trudnoću i posle ovakvog vida uživanja u seksu. Srećom, makar po njegovom mišljenju, verovatnoća da se to dogodi jeste 50.000:1.

Najčešći simptomi: 10 znakova da ste u drugom stanju

U medijima se nedavno pojavila priča o ženi koja je ođena s retkom anomalijom zbog koje joj uretra, vagina i anus nisu odvojenii tkivom, već su spojeni jednim otvorom. Reč je o pojavi tzv. kloakalnih malformacija, koje se javljaju kod jedne u - pogađate - 50.000 žena.

Dr Stajksner je imao jednu pacijentkinju koja je upravo takav slučaj. Ona se podvrgla nizu operacija kako bi razdvojila uretru, vaginu i anus, ali nije sve proteklo kako po planu. Otvor koji je spajao sve ove delove dela je, iako manji, još uvek postojao, te je Stajksnerova pacijentkinja zatrudnela - iako je upražnjavala isključivo analni seks.

Rešavamo pitanje: Šta da uradite ako zaboravite da popijete kontraceptivnu pilulu?

On, međutim, napominje da je verovatnoća da se to dogodi izuzetno mala, kao da i je porođaj ove neimenovane pacijentkinje prošao u savršenom redu.

makonda-tracker