Emotivna ispovest

Mlada mama bliznakinja koje boluju od Daunovog sindroma hrabro poručila: One su moja snaga, koja me tera da se borim za njihovo bolje sutra (FOTO)

3
Kada je saznala da će svom suprugu podariti bliznakinje, Podgoričanka Sara Huremović imala je samo dvadeset godina. Lekari su je uveravali da čeka zdrave devojčice, sve je bilo savršeno. Međutim, Irma i Ilda boluju od Daunovog sindroma...

 

Veliku podršku Ildi i Irmi pružaju drugari iz škole

 

Drugari, prvo iz vrtića, a sada i iz škole, su ih jako lepo prihvatili, pomažu devojčicama, jako su im posvećeni, pozivaju ih na rođendane i vole da se druže sa njima."

Ilda se u slobodno vreme bavi manekenstvom i to veoma uspešno, a iz prvog reda uvek je bodre mama i sestrica.

 

Avanturistička porodica King: OVAKO naši sinovi dobijaju više znanja od dece koja svaki dan idu u školu! (FOTO, VIDEO)

Ilda je prva manekenka sa Daunovim sindromom na svetu koja je sa svojih pet godina prošetala pistom Montenegro Fashion Week-a. Ona je, takođe, prva devojčica u bivšoj SFRJ koja je prijavljena i koja je osvojila nagradu za 'Miss and Mister Montenegro Kids', gde je postala princeza Crne Gore i Miss interneta 2016. godine. Dobila je dve diplome i sada pohađa kurs za treći stepen manekenstva."

Hrabra, nasmejana i pozitivna Sara poručuje roditeljima čija su deca obolela od bilo koje bolesti da ih ne skrivaju u svojim domovima, već da na njih gledaju kao na zdravo i sposobno dete.

Roditeljima koji imaju decu sa posebnim potrebama bih preporučila da se ponose njima, da ih vole, paze i maze, jer nije njihova greška što su rođeni takvi. Da ih socijalizuju što više, tako što će ih uključiti u što više aktivnosti i što više društva."

Imala je poruku i za sve one koji su zdravi, ali često veoma nezadovoljni.

Ljudima bih preporučila da budu srećni i kada je reč o najmanjoj sitnici, jer upravo to čini život lepšim i bezbrižnijim. Sreća je u malim stvarima."

makonda-tracker