PROBAJTE JE VEĆ DANAS

Caka koja UVEK deluje! Jedna mudra mama otkrila kako naterati decu da jedu povrće

0

Većini mama i tata dobro je poznato da, dok s voćem uglavnom nema problema, povrće vrlo brzo postane neprijatelj broj jedan u životima njihovih mališana, a mnogi kažu da ovaj trik odličan način da se to promeni!

foto: Aleksandra Suzi/Shutterstock
foto: Aleksandra Suzi/Shutterstock

Čak i deca koja nisu previše izbirljiva kada je hrana u pitanju ne uživaju često i rado u povrću, a ako imate u kući malog "nećejeda" — svaki dan i svaki obrok su izazov! Zbog toga je kako naterati mališane da jedu povrće jedna od najčešćih roditeljskih briga, a jedna mama je sada rešila da im pomogne.


"Tiktokerka" čiji je pseudonim AdAmi objasnila je da je osmislila sjajan trik uz koji njena deca uvek pojedu sveže voće.

 


Samo priđem detetu i počnem da grickam papriku, pa ga bitam šta radi dok gestikuliram rukom u kojoj je paprika. Dok moj sin igra igrice, ja držim parče paprike i sve vreme je grickam, a u ruci koja je bliže njemu drži nekoliko paprika. Usred razgovora, neobavezno mu ponudim papriku i on prihvati — iako ni u jednoj drugoj situaciji to ne bi uradio — ispričala je ona.


Budući da se ova "caka" pokazala kao efikasna, ova mama ju je probala i sa svojim ćerkama i — uspela je!

@adamyfam How we get our kids to eat their vegetables… right after they finished saying they weren’t hungry! #kids #vegitables #hack #health ♬ original sound - AdAmy

Video ove pametne mame videlo je više od dva miliona ljudi, a mnogi su prokomentarisali da su probali njen trik i da im je uspeo!

 

 

makonda-tracker