très chic!

Ona ima 70 godina i samopouzdanje supermodela: Brižit Makron u najdamskijoj mini-haljini koju ste videli

1

Supruga predsednika Francuske Emanuela Makrona velika je ljubiteljka kratkih sukanja i haljina, ali ima jedno važno pravilo

Emanuel i Brižit Makron u Luvru
Emanuel i Brižit Makron u Luvrufoto: Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Otkako je postala prva dama Francuske, Brižit Makron, supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona, privlači pažnju svojim stilom i ljubavlju prema kraćim suknjama i haljinama.


Šarmantna bivša učiteljica ne haje za komentare treba li žena u njenim godinama da nosi komade dužine iznad kolena i uživa u modi, a u svakoj prilici odevena je izvanredno.


Tako je bilo i prilikom posete čuvenom muzeju Luvr, gde je sa suprugom Emanuelom razgledala neka od najvrednijim umetničkih dela u istoriji čovečanstva i u društvu predsednika Italije obišla izložbu "Napulj u Parizu".

 

Za ovu službenu obavezu, francuska prva dama odabrala je vrlo šik haljinu A-kroja, model s dugim rukavima i efektnim izrezom koji seže nešto iznad kolena.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/AURELIEN MORISSARD / POOL

 

U pitanju je komad koji naglašava struk uz pomoć kožnih kaiševa sa zlatnim detaljima i vrlo je otmen, a poštuje Brižitino pravilo o kratkoj, ali ne i prekratkoj haljini.


Nosim suknje iznad kolena, ali ne i miniće – svojevremeno je izjavila gospođa Makron.

 

Emanuel i Brižit Makron u Luvru
Emanuel i Brižit Makron u Luvrufoto: EPA-EFE/AURELIEN MORISSARD / POOL

Kad sam bila mlađa, priznajem, volela sam da nosim i mini-suknje, moje drugarice i ja samo ih krile u torbama kad smo izlazile iz kuće. Išle smo do krajnosti u tome – od prekratkih do predugih suknji, a sećam da je tako bilo sve dok me baka jednom nije uhvatila u dugoj suknji i rekla: "Bože, moj izgledaš kao neka baba u tome". Nikad ih više nisam obukla od tada – ispričala je jednom prilikom Brižit u intervjuu za francuski Elle.

 

 

makonda-tracker