svi su gledali bez treptanja

Nije prva koja ju je nosila, ali je bila NAJZAPAŽENIJA: Dženifer Lopez je haljinom srušila INTERNET i ušla u istoriju

2

Pevačica i glumica Dženifer Lopez je davne 2000. godine zauvek ušla u istoriju mode.

foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Dodela Gremi nagrada 2000. godine bila je nezaboravan događaj iz više razloga, ali jedan od najznačajnijih trenutaka bio je kada se na crvenom tepihu pojavila pevačica i glumica Dženifer Lopez.

 

Za tu priliku je obukla smaragdnozelenu haljinu sa dezenom palminog lišća koju je potpisao Versace, a njena pojava je svima okrenula glave, a Dženifer je ušla u istoriju ovim smelim izgledom na crvenom tepihu.


Haljina je brzo postala jedan od modnih trenutaka o kojima se najviše priča u Holivudu, a i danas se pamti kao jedan od najboljih izgleda na crvenom tepihu svih vremena.

 

Haljina je u potpunosti napravljena od svilenog šifona i imala je ne samo dubok dekolte do pupka, već i šlic po sredini.


Pevačica je haljinu uparila sa jednostavnim nakitom, a kosa joj je bila uglađena.

 

Ukupni izgled je bio seksi i glamurozan, a Lopez je zacementirao kao ikonu stila.

 

- Haljina je bila dovoljno provokativna, pretpostavljam, da zaintrigira ljude- rekla je Lopez za Vogue godinama kasnije.

Ova smaragdnozelena kreacija je bukvalno srušila Internet
Ova smaragdnozelena kreacija je bukvalno srušila Internetfoto: Bei / Shutterstock Editorial / Profimedia


Sada već kultna haljina bila je jedna od tri koje je Lopez ponudila njena tadašnja stilistkinja Andrea Liberman uoči dodele nagrada.

 

Ova zelena haljina je postala sinonim za Lopez, ali ona nije bila prva poznata dama koja ju je ponela.

 

Prvo je to učinila sama dizajnerka Donatela Versaće na Met Gali 1999. godine, a kasnije i Džeri Halivel na dodeli NRJ Music Awards 2000. godinu dana, a samo mesec dana pre Dženifer Lopez.

 

Ali, nijedno pojavljivanje u zelenoj kreaciji nije izazvalo takvu pomamu.

Interesantno je da je Dženifer Lopez zauvek promenila Internet kada je obukla ovu haljinu i inspirisala osmišljavanje Google Image Search. 


Dženifer Lopez u ovoj haljini je postao najtraženiji pojam na Google pretrazi u to vreme, prema bivšem izvršnom direktoru ove kompanije i izvršnom predsedniku Eriku Šmitu.

 

- Ljudi su želeli više od teksta - napisao je za Project Syndicate 2015. godine.

 

- Ali, nismo imali siguran način da korisnicima pružimo ono što žele: JLo u toj haljini. Tako je rođen Google Image Search- napisao je on tada.


Kako bi pobeležio jubilej, Versace je 2019. godine na modnu pistu lansirao prekrojenu verziju legendarne haljine, koja je zatvorila reviju za proleće⁄leto 2020. na Milanskoj Nedelji mode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Oni su očekivano još jednom upitali Lopez da bude njihov model što je ona prihvatila.

 

Kada su posetioci ovog događaja videli novu verziju haljine, sada bez rukava s još više izreza koji otkrivaju kožu na bokovima, uz dodatak šljkoca, ustali su kako bi aplaudirali.

1 / 5 Foto: Bei / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Bilo je neverovatno. Snaga trenutka u vremenu, mož mode - rekla je Lopez nakon revije.

 

makonda-tracker