savršenstvno

"Tako sam SREĆNA što sam je nosila..." Nestvarna haljina šivena 900 sati koja vam je možda promakla na dodeli Oskara

0

Budući da glumica ne spada u zvezde koje se preterano ističu i guraju među foto-reportere, njena toaleta je nepravedno zapostavljena nakon 95. dodele Oskara

foto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia
foto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Američka glumica Mišel Vilijams bila je među nominovanima za najbolju glumicu na 95. dodeli Oskara.


Iako je njena uloga u filmu "Fabelmanovi" Stivena Spilberga oduševila i publiku i kritiku, Mišel je umaklo priznanje američke Akademije filmskih nauka i umetnosti, ali su svu saglasni – i da joj je Oskar pripao, to ne bi bilo nezasluženo.


Koliko oduševljenja je glumica izazvala svojom ulogom, toliko je uspela da očara i u noći ceremonije dodele nagrade, kada se pojavila u haljini koja će bez sumnje ostati upamćena.

 

Mišel Vilijams je sarađivala sa svojom dugogodišnjom stilistkinjom Kejt Jang, dizajnerkom Virdžini Vijar i modnim brendom Chanel, a rezultat je eterična bela haljina sa ogrtačem od svilenog šifona i tila.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN


Nošenje ove Chanel haljine je bilo ostvarenje sna – rekla je glumica za Vogue. – To je bio trenutak iz bajke, haljina je izgledala kao da nije zahtevala napor, ali je bila neuporedivo glamurozna.


Izvezena srebrnim i belim šljokicama, kristalima i biserima, toaleta je na leđima ukrašena satenskom mašnom, a Vogue piše da je za njenu izradu bilo potrebno više od 900 sati.

 

Glumica Mišel VIlijams na 95. dodeli Oskara
Glumica Mišel VIlijams na 95. dodeli Oskarafoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Mišel je istakla da joj se posebno dopala njena složena izrada i što ima pomalo od svega, a omiljeni deo su joj sjajni ukrasi.


Svetlucavi detalji na ogrtaču su izgledali kao zvezde koje su pale s neba... Šlep je bio prekrasan, imala sam sreće što sam nosila tako posebnu haljinu, koju je dizajnirao i napravio tim neverovatnih majstora – srećna je Vilijamsova.

 

 

makonda-tracker