nestvarna, zar ne?

200 + 450 sati Diorovi majstori su stvarali ovu MAGIJU: Glumica je Oskara osvojila u jednoj od najlepših haljina ikad

1

Visoka moda u svom punom sjaju, čist glamur i ženstvenost u očiglednu retro crtu... Sve ovo i još mnogo više je toaleta glumice Mišel Jeo.

Mišel Jeo osvojila je Oskara u Diorovoj haljini
Mišel Jeo osvojila je Oskara u Diorovoj haljinifoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Na sinoćnoj 95. dodeli Oskara, u konkurenciji dvostruke dobitnice ovog priznanja Kejt Blanšet, zatim Ane de Armas, koja je oživela lik Merilin Monro, Andree Rejzbore i Mišel Vilijams, nagrada za najbolju glumicu otišla je u ruke Mišel Jeo.


Popularna glumica kineskog porekla postala je time prva Azijka koja je dobila nagradu američke Akademije filmskih nauka i umetnosti, a ona je svojim govorom podigla salu na noge.


Sve male devojčice i dečaci koji nas gledaju treba da znaju da je ovo znak nade i šanse, dokaz da se snovi ostvaruju – poručila je Mišel i osvrnula se na to što joj ovaj uspeh stiže tako kasno u karijeri. – Drage dame, nikad ne dozvolite da vam neko kaže da je vaše najbolje vreme prošlo. Ne odustajte, nikad ne odustajte!

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN


Budući da je važila za jednu od favoritkinja, mnogi su slutili da bi Mišel Jeo mogla da podigne Oskara i "ukrade" ga ispred nosa Kejt Blanšet, a glumica je za ovaj istorijski trenutak spremila posebnu toaletu.

 

U pitanju je primerak visoke mode, koji potpisuje modna kuća Dior, a izrađen je u ateljeu Dior Haute Couture. Mišel je odabrala prelep model čiji gornji deo i široke bretele čini poluprovidna tkanina koja je svojevrsni spoj beličaste i nude nijanse, a reč je o toaleti sa očiglednom retro notom koja podseća na dvadesete godine prošlog veka.

 

Mišel Jeo osvojila je Oskara za film 'Sve u isto vreme' na 95. dodeli nagrada američke Akademije filmskih nauka i umetnosti
Mišel Jeo osvojila je Oskara za film "Sve u isto vreme" na 95. dodeli nagrada američke Akademije filmskih nauka i umetnostifoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN


Čitava haljina prekrivena je efektnim nojevim perjem, kao i organzom boje slonovače, a za njen dizan bila je zadužena kreativna direktorka brenda Marija Gracija Kjuri.


Kako piše Harper's Bazaar, Diorovi majstori proveli su više od 200 sati u izradi veličanstvene haljine koja se širi od kukova i pada prateći glumicu kratkim i upečatljivim šlepom. I to nije sve – u složeni vez koji pridržava svako od pera utrošeno je još 450 sati!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)


Mišel Jeo ušla je u istoriju tako što je njena prirodna lepota naglašena i skupocenim nakitom, a njen izbor bili su traka za kosu optočena dijamantima, dijamantskim prstenom i minđušama, koje potpisuje juvelirska kuća Moussaieff.

 

 

makonda-tracker