čista umetnost

Kako izgleda haljina šivena 1.230 sati? VELIČANSTVENA & ultraženstvena toaleta zbog koje je planeta stala na sekund

0

Iako je u današnjoj modi maltene sve već viđeno, slavna glumica iznova uspeva da nas iznenadi i oduševi

Američka glumica Zendeja na dodeli SAG nagrada
Američka glumica Zendeja na dodeli SAG nagradafoto: AXELLE WOUSSEN / INSTAR Images / Profimedia

Zvanično najmlađa modna ikona u istoriji Holivuda Zendeja Kolman (26) nedavno se vratila na crveni tepih, nakon duže pauze tokom koje je radila na novim projektima.


Za samo dve večeri ona je promenila četiri modna izdanja o kojima se priča već danima, a najjači utisak ostavila je na dodeli SAG nagrada, gde se pojavila u veličanstvenoj roze kreaciji s potpisom modne kuće Valentino.


Iako je poznata po tome što radi iz arhive modnih kuća izvlači vintage toalete i obožava odeću iz najnovijih kolekcija prestižnih brendova, Zendeja ima čast da najlepše haljine kreiraju specijalno za nju. Upravo je to slučaj s predivnim komadom u kom se pojavila pre nekoliko večeri.

 

Zendeja na dodeli nagrada sag awards 2023
Zendeja na dodeli nagrada sag awards 2023foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Gornji deo ove svetloroze haljine je pripijen korset bez bretela, dok se donji širi od kolena u raskošnu suknju i ukrašen je krupnim i efektnim ukrasima u obliku cvetova.

 

Kako je kasnije objavljeno, za izradu ove nestvarne kreacije utrošeno je 1.230 sati vrednog rada, a u tome su učestovale čak 42 osobe. Toaletu krasi 190 ružica, a svaka od njih je ručno prišivena za haljinu, za šta je bilo potrebno po pet sati po cvetiću.

 

Zendeja na dodeli nagrada sag awards 2023
Zendeja na dodeli nagrada sag awards 2023foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Zendeji je u svemu pomogao njen stilista Lo Rouč, s kojim sarađuje godinama i koji stoji iza svih njenih interesantnih modnih izdanja u poslednje vreme, a navodno su sve dogovorili tokom nedavnog kratkog susreta u Rimu.

 


Lepotica odnedavno ima efektnu bob frizuru, koju je čuvena frizerka Tai Simon isfenirala na talase u stilu starog Holivuda, dok je makeup artist Raul Alehandre rešio da upotpuni Zendejin izgled svetloroze tonovima na kapcima, usnama i obrazima.

 

 

 

makonda-tracker