ženstveno

Izdužuju nogu i LEPŠE SU NEGO KLASIČNE: BALETANKE su upravo dobile novu verziju — i očarale infulenserke

1

Najnoviji trend u svetu ženske obuće sigurno će vam se dopasti!

foto: BauerGriffin/INSTAR Images
foto: BauerGriffin/INSTAR Images

Ljubiteljke elegancije i poslovnog stila nisu nužno žene koje uživaju da ceo dan provedu na štiklama, a tu im u pomoć uskaču baletanke!


Iako su u raznim varijantama dostupne vekovima, u modu su u obliku koji danas znamo ušle sredinom 20 veka, kada je Italijanka s adresom u Francuskoj Ros Repeto dizajnirala prve baletanke.

 

Ona je prvi par ovakve obuće 1947. osmislila za svog sina Rolana, poznatog baletskog igrača i koreografa, a potom je u njenim baletankama viđena i legendarna glumica Brižit Bardo. I slavna Odri Hepbern nosila je u filmu "Smešno lice" 1957. godine baletanke, i to u moćnoj kombinaciji sa cigaret-pantalonama, što je odmah postavilo ove cipele kao neprolazni trend.

Iz godine u godinu, iz jedne modne sezone u drugu, dizajneri su nudili sve interesantnije modele, a već dugo je ustaljen manje-više slična verzija: manje ili više oblog vrha i niske potpetice kvadratnog oblika.


Ipak, ako vam je ovaj model pomalo prevaziđen i želeli biste da probate nešto novo, dopašće vam se nova varijanta baletanki. U pitanju je kreacija inspirisana tzv. slingback cipelama, odnosno modelima otvorene pete, koje mnogi nazivaju i zatvorenim sandalama.

 

 

 

Reč je o modelu obuće koji vizuelno izdužuje figuru onako kako to samo baletanke mogu, ali ne moramo da se lišimo osećaja udobnosti niti da celo stopalo bude zatvoreno na najvišim temperaturama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M.A.R (@m.a.r.glamorousfeet)


Dodajte im efektan dezen ili neki upečatljiv detalj poput mašnice u prednjem delu i imate hit obuću za najtoplije mesece!

 

 

makonda-tracker