naš favorit

Patike & haljina — TRENDI SPOJ za svaki dan! Šta treba da znate ako želite da nosite ovu kombinaciju

1

Ne, patike više nisu rezervisane za trenerke i helanke — one i uz prolećne i letnje haljinice mogu da izgledaju spektakularno!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Uz sve poštovanje prema espadrilama, zatvorenim sandalama i baletankama, vi biste i dok nosite prolećne i letnje haljine ipak ostali odani najudobnijoj obući na svetu — njihovom visočanstvu patikama?

 

Današanja moda ne samo što to dopušta već i ohrabruje: uz ležernije modele poželjno je nositi sportsku obuću i tako zaokružiti izdanje na jedan sasvim svež i casual način!

 

Ipak, kao i svaka modna zavrzlama, i ova nam stiže s nekoliko pravila, a ona su prilično jednostavna!

 

1 / 12 Foto: SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

  • Ukoliko želite da "igrate na sigurno", odaberite klasične bele ili crne patike, a jednobojni model uvek odlično izgleda odlično s dezeniranim haljinama.

 

  • Ipak, kako su sve popularniji šareni modeli patika za trčanje, možete poneti i njih, ali tada budite vrlo oprezni s bojama. Neka raznobojne patike onda statement deo autfita, odnosno birajte nešto umereniju haljinu, bez više od dve-tri boje.

 

  • To sve drugim rečima znači: ne kombinujte dezen sa dezenom — čak ni ako je sličan!

 

  • Kombinujte boju patika s torbom ili kaišem kako bi odevna varijanta izgledala dobro promišljeno, a ne samo kao da ste obuli prvo što ste ugledali u cipelarniku.

 

  • Uzmite u obzir masivnost patika: čak i najlaganije patike su glomaznije od bilo kojih elegantnih cipela. Zato uskladite patike sa odećom tako što ćete voditi računa o dužini haljine — dublje patike izgledaju odlično s mini-haljinom i nekom do kolena, a pliće patike dozvoljavaju nošenje s bilo kojom dužinom haljine ili suknje.

 

Obavezno nam javite kakav ćete vi spoj odabrati!

 

 

 

makonda-tracker