i za dan i za veče

Bez vulgarnosti, a ipak — VRELO! Sofisticiran način da nosimo NAJRISKANTNIJI trend 2022, po ukusu Sijene Miler

0

Engleskinja nije odabrala "najbezobrazniju" suknju sezone, ali je definitivno ovaj look inspirisan njom 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Italijanska modna kuća Miu Miu, "ćerka" luksuzne Prade, predstavila je u oktobru kolekciju za proleće i leto 2022. godine.

 

Jedan komad se odmah izdvojio neobičnim dizajnom. Reč je minijaturnoj plisiranoj suknji inspirisanoj školskom uniformom ili, kako je modni znalci opicuju, mikro-suknji s maksimalnim efektom.

 

Ovaj neobično-običan komad sadrži sav modni dar Miuče Prade, a on na prvi pogled podseća na suknju kakva je u zapadnim školama deo školskih uniformi, ali je jednobojna i izuzetno kratka.


Ona se nosi nisko, na kukovima, obično uz kaiš, a ima umetnute komade tkanine poput džepova koji vire ispod suknje.

 

1 / 7 Foto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia


Na reviji ovog brenda koja je početkom marta održana u Parizu, ispostavilo se da su skoro sve influenserke (sa izuzetkom naše Tamare Kalinić) stigle upravo u ovoj suknjici. Štaviše, nosile su je na identičan način: uz kropovane gornje delove odeće, zbog čega je malo šta prepušteno mašti.


Upravo tako se i reklamira ova nesvakidašnja suknja, pa na svakoj fotografiji koju smo do sad videli, ona se nosi s golim stomakom, dekolteom itd.

 

 

Očekivano, ovo je postao trend sezone, pa su počele da se pojavljuju različite kopije i varijante mikro-suknje u ovom stilu.


Međutim, engleska glumica Sijena Miler rešila je da joj doskoči!


Lepotica je u Londonu uslikana dok je izlazila iz restorana The Ivy, a nosila je izdanje koje je doneklo inspirisano pomenutom Miu Miu kreacijom. Ona se nije opredelila za ovu suknju, ali je donji deo njenog autfita identičan njoj:

ekstremno kratak, vijugav, uz belu tkaninu koja viri.

 

1 / 5 Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia


Međutim, u pitanju nije čak ni suknja, već — haljina!


Sijena je odabrala model brenda Alaïa, koji izgleda kao dugačak crni sako koji prekriva mikro-suknju, a zapravo je mini-haljina. Tako je aktuelni trend opasno kratke suknje ponela na vrlo sofisticiran i otmen način i učinila "bezobrazan" komad nešto umerenijim. Da sve bude još više damski, Sijena je ispod haljine nosila jednostavnu belu košulju, ultimativni modni klasik.


Milerova je uz to ponela čizme na pertlanje, s visokom štiklom, ali ovaj komad izgledao bi jenako atraktivno i u kombinaciji s ravnim kombat čizmama, a može da se nosi i sa salonkama i sandalama. Možemo da ga zamislimo čak i s belim patikama!

 

 

 

makonda-tracker