veličanstvena

Etno, ženstvena, DOSTOJNA KRALJICE: Haljina kojom je Ranija od Jordana nadmašila luksuzne toalete drugih plemkinja

3

Proteklih dana među plemkinjama nije bilo bolje odevene od kraljice Ranije od Jordana, a za to joj nisu bila potrebna skupocena odela i haljine. Inspiraciju je potražila u tradiciji svog naroda i – oduševila.

foto: PPE / Sipa Press / Profimedia
foto: PPE / Sipa Press / Profimedia

Jordanski kralj Abdulah II i njegova supruga kraljica Ranija čestitali su damama u svojoj zemlji Dan žena i tim povodom ugostili u palati Al Huseinija predstavnice više jordanskih gubernija.


S njima su razgovarali o ulozi žena u političkom i kulturnom životu njihove zemlje, kao i u ekonomiji, a supruga jordanskog kralja ponovo se našla u centru pažnje zbog svog modnog odabira.


Ranija se pojavila u tradicionalnoj jordanskoj haljini (ثَوْب ) krem nijanse koja ima duge rukave, strukirana je i od kukova pada do zemlje, a nosi potpis tamošnjeg brenda Eman Al Ahmed.

 

1 / 5 Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Haljina je tipičan etno komad koji je ručno rađen i izvezen u etno stilu, a u modnim medijima je privukao više pažnje nego skupocene kombinacije koje su ovih dana nosile princeze i kraljice iz Evrope.


Ovaj svedeni, ali vrlo upečatljiv komad, kraljica Ranija je ponela s taupe torbicom još jedne lokalne dizajnerke, Dare Hamarneh, a tu su i krem salonke kreatorke Dženifer Čamandi iz Libana.


Ponosna sam na žene na koje zalivaju ljubavlju sve što rade – poručila je Ranija na Instagramu.

 

 

makonda-tracker