tako šik!

Tamara Kalinić je nosi na sasvim novi način, dominiraće GODINAMA: Torbica koja ubrzava puls zaljubljenicama u modu

0

Još se nije slegla prašina zbog objavljivanja filma "Gučijevi", s Lejdi Gagom u glavnoj ulozi, a ime čuvene italijanske modne kuće je na usnama svih fashionista. Razlog — nova torbica iza koje stoji stara inspiracija...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na talasima rastuće popularnosti  luksuznog brenda Gucci, ova kuća je lansirala proizvod koji je vrlo brzo i lako skrenuo pažnju svetske javnosti i izdvojio se kao jedan od aksesoara o kojima se najviše priča u poslednje vreme.

 

U pitanju je torbica iza koje stoji kreativni direktor Alesandro Mikele, komad praktičnog i vrlo efektnog izdanja koji je inspirisan onim najdragocenijim što istorija modne kuće Gucci može da pruži — Gucci Bamboo 1947.

 


Iako se ovaj brend danas uglavnom lako prepoznaje po monogramu GG na šnali i upečatljivom dezenu s monogramima, decenijama je prva asocijacija za Gucci bila drška od bambusa.

 

 

Praksa upotrebe bambusa u izradi torbica i, posebno, njihovih ručki, započeta je 1947. godine, kada u posleradnoj modnoj industriji nije uvek bilo lako doći do prirodnih materijala. Ubrzo je bambus postao sinonim za izdržljivost i prepoznatljivu estetiku pomenutog brenda, a upravo to su ključni elementi nove torbice, za koju svi kažu da je novi it komad.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Taiwan (@elletaiwan)


Gucci Bamboo 1947 proizvodi se u trima veličinama, a može da se nosi i u ruci, i na ramenu, i — kako nam je Tamara Kalinić pokazala — oko struka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

 

Boje u kojima se pravi ova torbica su vibrantne, jasne, čiste, zasićene, savršene kako za neki ekscentričan stajling tako i za svedenu odevnu kombinaciju, a influenserke već ne mogu da joj odole.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Faisal Ahmad (@fashnotrend)

 

makonda-tracker