glamur je večan!

Ekstravagantno, RASKOŠNO, s tužnom porukom: Priča o poslednjoj haljini Keri Bredšo za (modno) finale serije u Parizu

2

Manje raskoši od Keri Bredšo nismo ni očekivali, a sve je bilo u duhu čudesnog Pariza — suptilno, a maksimalno elegantno

foto: Profimedia / Supplied by LMK / IPA
foto: Profimedia / Supplied by LMK / IPA

Kada se pojavila informacija da se snima nastavak "Seksa i grada", pod nazivom "I tek tako", mnogi su bili skeptični — kako će to izgledati posle uspešne serije i dva filma, a posebno bez Samante Džouns...

 

I kada je serija krenula da se prikazuje, prikupila je pregršt pozitivnih i negativnih komentara, ali i različitih reakcija, pohvala, pokuda, ideja kako je moglo bolje, zbog čega neke smrti možda nisu bile neophodne za radnju... Ipak, čini se da je tim koji je radio na seriji uradio dobar posao, jer se o njoj priča širom sveta, ne samo u Americi.

 

Naravno, kad je u pitanju glavna junakinja Keri Bredšo, priča ne može proći bez pominjanja njenih odevnih kombinacija, koje su u toliko prilika bile nosioci čitave serije i njene radnje. Nisu sve njene haljine bile simbol glamura — za jednu je otkriveno da je vredela samo pet dolara — ali mnoge su predstavljale pravu modnu poslasticu. Finale serije donelo nam je poslednju raskošnu kreaciju iz ormara jedne od najpoznatijih fiktivnih Njujorčanki.

 

 

Sara Džesika Parker u ulozi Keri ponela je tako raskošnu i ekstravagantnu haljinu modne kuće kuće Valentino za tužnu priliku u Parizu, gde je rešila da raspe pepeo svog supruga i životne ljubavi, Džona Džejmsa Preskota iliti Gospodina Zverke. 

 

 

U narandžastoj haljini koju potpisuje Valentino Keri je za najtužniju priliku odabrala ovako glamuroznu haljinu, što ne čudi — jer od nje se baš to i očekuje!

 

— To je jedina haljina koja je bila u opticaju. Sara Džesika Parker ju je videla i rekla — neću da gledam druge — otkrila je Moli Rodžers, kostimografkinja serije. — Želeli smo da dodamo i pufnasti šal koji se spušta sa ramena, ali jednostavnost haljine uz njenu kosu bila je dovoljna — rekla je ona.

 

 

Uz ovu raskošnu kreaciju Keri je nosila i šik pink rukavice, a suptilni detalj bio je privezak države Njujork, prekriven drugim koji prikazuje srce srednje veličine.

 

 Ogrlica sa šiljastim srcem, koju je dizajnirao Mario Laz, označava mnoge stvari, ali jedna od njih je ljubav prema sebi. Ovog Dana zaljubljenih, počastite sebe — dodala je Moli Rodžers.

 

 

makonda-tracker