najbolja haljina

Prvo Pariz — onda Njujork: Haljina modne kuće Versaće nešto je NAJNEVEROVATNIJE što je Keri Bredšo ikada obukla

1

Nijedna haljina Keri Bredšo nije odavala takav glamur i imala takvu sentimentalnu vrednost kao jedna posebna, nezaboravna kreacija...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Serijs Seks i grad donela nam je pregršt nezaboravnih modnih izdanja, kako od samog početka, preko filmova, tako i u najnovijem nastavku I tek tako. Naravno, većina tih stajlinga bili su u režiji Keri Bredšo, odnosno ideje Sare Džesike Parker i tima kostimografa i dizajnera.

 

I u nastavku serije slavna ljubiteljka mode nas iznenađuje odevnim kombinacijama koje su često sklop starog i novog; Keri i dalje ne odustaje od dobro poznatih klasika, kao što su Manolo Blanik cipele i njene čuvene Fendi torbice, ali tu je i mnogo novih izdanja koja pretenduju da postanu kultna.

 

 

Ipak, neke haljine iz "Seksa i grada" ne mogu ostati nepomenute... i neprikazane barem dva puta! Dok većina žena ima svoje "jedno" izdanje za sva vremena, koja obuče tad i nikad više, Keri je razbila mit o nenosivosti najglamuroznijih odevnih komada i po nekoliko puta! 

 

U pitanju je kreacija koju je čak stilistkinja i kostimografkinja Seksa i grada Patriša Fild proglasila kao — svoju omiljenu.

 

— Takođe, volim haljinu modne kuće Versaće koju je Keri nosila u poslednjoj epizodi serije dok je čekala Aleksandra Petrovskog u njihovoj hotelskoj sobi. Keri je bila sređena i predivna, a on se ne pojavi. Haljina je dodatno naglasila emociju te scene. Poenta kostimografije nije u prodaji odeće nego u pričanju priče.

 

 

Sećate se Kerinih avantura u Parizu, gde je otputovala sa umetnikom Aleksandrom Petrovskim, da bi na kraju završila usamljena i u pomoć joj je pritekao njen Zverka.

 

U finalu serije Keri je obučena u glamurozno delo Atelier Versace, sa suknjom od tila, krojena od bezbroj slojeva koji se prelivaju. U ovoj haljini, stvorenoj za bal, Keri je zaspala, a procenjeno je da vredi oko 80 hiljada dolara.

 

 

I u nastavku I tek tako ovaj stajling je rekreiran, u momentu kada Keri vadi haljinu kako bi je pokazala svojoj prijateljici.

 

— Želiš li videti nešto neverovatno? To je moj ponos i radost. Nosila sam je samo dva puta. Jednom u Parizu i jednom ovde, samo iz zabave — rekla je ona.

 

 

Zanimljivo je da ova haljina nikad nije dobila priliku da "izađe napolje", ali je odličan simbol sentimentalne vrednosti.

 

 

makonda-tracker