učimo na njenim greškama

Pogrešne cipele su SVE pokvarile: Demi Mur u savršenoj ombre haljini ipak napravila — MODNI PROMAŠAJ

1

Na tradicionalnoj dodeli Modnih nagrada koju uručuje Britanski modni savet sinoć smo videli veliki broj poznatih dama, a među najvećim imenima je američka glumica Demi Mur (59), koja je privukla mnogo pažnje svojim izgledom.

foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia
foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Pored toga što je holivudska zvezda ponovo na meti komentara da je preterala s botoksom i filerima i da joj je lice potpuno izobličeno, ona je "zapala za oko" i modnim znalcima.


Jedna od nekada najlepših žena u svetu filma odabrala je za ovu priliku svetlucavu haljinu s potpisom modne kuće Fendi čiji je gornji deo, koji otkriva ramena, srebrne boje, a boje s postepeno prelivaju tako da je ona već od struka i nadole sasvim crna. Reč je o modelu midi dužine koji prati liniju tela i ističe vitku figuru slavne glumice, a najzanimljiviji detalj su otkrivena ramena.

 

Ova haljina je, inače, deo Haute Couture kolekcije za jesen i zimu 2021. godine i tipičan je primer ombre dizajna, a ukupnom utisku doprinose šljokice kojima je toaleta u posuta i dugačak crni šlep koji dodaje na glamuru.
Demi je ovom savršenom retro kreacijom podržala svog prijatelja Kima Džonsa, kreativnog direktora Fendija, koji je proglašen dizajnerom godine.

 

1 / 8 Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Međutim, i pored tako zanimljive haljine i efektnih kožnih rukavica preko laktova, Demi nije bila među najbolje stilizovanima večeri — štaviše, češće se o njoj piše kao o modnoj katastrofi.


Za sve su krive cipele: Murova je odabrala cipele pomenutog brenda u crnoj boji i s neobičnim potpeticama, koje nisu tipične štikle, ali su tupog vrha i vizuelno skraćuju i stopalo i nogu. One su pomalo pokvarile utisak, kako to obuća ovakvog dizajna ume ponekad da učini, a kritizeri kažu da bi Demi bolje izgledala u klasičnim salonkama špicastog prednjeg dela.

 

 

makonda-tracker