SPIRITUALNA STRANA HOLIVUDA

NISU BAŠ SVI SAJENTOLOZI: Za ove zvezde sigurno niste znali da su pripadnici kultova

0

Često čitamo o tome koliko je sajentologija važna u životu Toma Kruza, ali ovo nije jedina religija koja osvaja Holivud...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Džej Zi, popularni reper i suprug pevačice Bijonse, snimljen je u duksu s natpisom Do What Thou Wilt, što je slogan Reda istočnog hrama. Reč je o jednoj od najpoznatijih gnostičkih sekti, čiji pripadnici sebe smatraju odabranim spasiocima čovečanstva.

 

foto: Profimedia

Nakon što je reper viđen u ovom duksu, Holivudom su počele da kolaju priče da je Džej Zi pripadnik ove sekte, ali on to nikada nije potvrdio.


Takođe, američki mediji pisali su i da je Džimi Pejdž, osnivač grupe Led Cepelin, jedan od članova ove organizacije.

Među najpoznatijim članovima Hrišćanske adventističke crkve je Angus T. Džons, mladi glumac kog se sećamo kao Džejka iz serije "Dva i po muškarca".

 

foto: Profimedia

Reč je o verskoj zajednici koja svoje verovanje temelji isključivo na Svetom pismu.

U Holivudu ima i mnogo sledbenika kabale, filozofskog sistema u judaizmu, a najpoznatija je svakako Madona. Tu su još i Paris Hilton, Britni Spirs, Demi Mur, Ešton Kučer, Lusi Lu...

Malo je poznato da je američki glumac Hoakin Feniks odrastao u porodici koja je pripadala kultu Božija deca, kasnije nazvanom Familija ljubavi.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Interesantno je i da su se Hoakin i njegovi roditelji ranije prezivali Botom, a prezime Feniks uzeli su kada su napustili ovu sektu, kao simbol novog početka za porodicu. Ubrzo nakon što su Hoakin i njegovi roditelji napustili ovu grupu, u medijima su se javile optužbe o kidnapovanju i seksualnom iskorišćavanju maloletnika.
 

Glen Klouz je jednom prilikom otkrila da je godinama pripadala pokretu "Moralno prenaoružavanje", u čijem je duhu i vaspitavana.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Prvobitna ideja bila je da se svet može promeniti samo ukoliko najpre promenimo sebe, ali je vremenom ona prerasla u nešto sasvim drugačije: ova zajednica funkcionisala je tako što njeni članovi nisu mogli da biraju kako će govoriti i misliti i nije se prihvatala bilo kakva različitost. Nakon petnaest godina u njemu, Glen je napustila ovaj kult.

Majka legendarnog muzičara Prinsa godinama je bila Jehovin svedok, a nakon što su ona i Prinsov otac preminuli, i sam muzičar pridružio se ovoj grupi tokom borbe s depresijom.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker