JE LI PRETERALA?

Nekima je ovo čist SKANDAL, drugima primer damskog stila: Neobična haljina kraljice Maksime podelila mišljenja

3


Holandska kraljica poznata je po modnim rešenjima kakva ne vidimo često u stilu ostalih evropskih plemkinja, a njeno najnovije izdanje privuklo je više pažnje nego ranija

foto: Robin Utrech/Shutterstock Editorial/Profimedia
foto: Robin Utrech/Shutterstock Editorial/Profimedia

Izrezi i rupe su apsolutni hit ove godine, a dizajneri kažu da je to samo početak i za naredni period najavljuju još smelije i još otkačenije načine da se pokaže malo više kože bez prelaženja granice dobrog ukusa.


Sve je više slavnih koji ne mogu da odole ovom trendu, a njima se pridružila i pedesetogodišnja Maksima od Holandije, supruga holandskog kralja Vilema Aleksandera. Ona je poznata po tome što rado i često eksperimentiše s krojevima i dezenima, kao i po tome što nepogrešivo bira upečatljiv nakit, ali ovog puta je sve svedeno na minimum kako bi do izražaja došao sam dizajn odeće.

 

Naime, pre nekoliko večeri, holandski kraljevski par prisustvovao je koncertu holandske čelistkinje Harijet Krijg održanom u Muzeju "Munk" u Oslu. U pitanju je nastup upriličen u čast noveškoj kraljevskoj porodici, koja je ugostila holandskog kralja i kraljicu.


Maksima od Holandije je, kako to obično biva gde god se ona pojavi, privukla najviše pažnje okupljenih medija, pre svega zahvaljujući nesvakidašnjem modnom odabiru — svetloplavoj haljini Zehave danskog dizajnera Klasa Iversena. Supruga holandskog kralja izgledala je zanosno u modelu dugih rukava koji celom dužinom krase upečatljivi izrezi u obliku krugova, od kojih su neki okrašeni zlatnim lančićima, neki zlatnim alkama, a neki zlatnim vezom. Na prvi pogled, izgleda kao da je Maksima haljinu ponela na golo telo, ali je, zapravo, ispod nje tkanina u boji kože, a sve je upotpunjeno zlatnim sandalama s kaišićima koje potpisuje brenda Gianvito Rossi.

 

1 / 5 Foto: NIEBOER/PICTURE PRESS EUR / Sipa Press / Profimedia


S obzirom na to da nije čest slučaj videti jednu evropsku kraljicu u ovako smelom izdanju, reakcije modnog sveta su podeljenje: dok jedni smatraju da su ovakvi izrezi nedopustivi za suprugu kralja Holandije, nije malo ni onih koji kažu da je ovaj zanimljivi Iversenov model savršen izbor. Ako nas pitate, Maksima ne može da pogreši!

 

 

 

makonda-tracker