isprobajte!

Izgledaće voluminoznije & življe: 3 brzopotezne frizure uz koje će duga kosa vizuelno delovati GUŠĆE

0

Ako imate tanku ili beživotnu kosu, probajte da osvežite look ovim frizurama.

Kako da donesete živost svojoj kosi jednostavnim trikovima?
Kako da donesete živost svojoj kosi jednostavnim trikovima?foto: Irina Bg/Shutterstock

Kada ljudi pomisle na dugu kosu, odmah se najpre pretpostavi kako je ta kosa gusta i puna volumena. Ipak, to nije uvek slučaj. Zapravo, bilo da imamo kratku ili jako dugu kosu, ona može biti tanka i beživotna, posebno pri korenu.

 

Premda postoji različiti proizvodi i home made recepti koji se koriste kako bi se stvorio veći volumen i kosa progustila, određene frizure takođe imaju moć da dugu kosu načine gušćom vizuelno.

 

Sve su veoma jednsotavne za pravljenje i nisu vam potrebni sati koje biste potrošili na pravljenje frizura, a takođe vam nisu potrebni vikleri, figaro, pegla, različiti uvijači... Ništa što bi vam kosu gorelo ili oštetilo.

 


Polupodignuta frizura

 

Stručnjaci preporučuju nošenje polupodignute kose jer je takva jednostavna i cool frizura savršena za stvaranje iluzije bujnije kose. Sve što je potrebno je gornju četvrtinu kose zakopčati u punđu ili rep, svejedno je šta odaberete, jedino što je važno je namestiti ih tačno na vrhu glave ili malo više prema iza.

 

 

Dobro bi bilo koristiti gumice za kosu koje su presvučene satenom ili svilom ili čak kopču ili ukosnicu, kako bi sprečila lomljenje i oštećenje dlake. Takođe, preporučuje se korišćenje spreja za volumen na korenu kose, pre vezanja, kako bi se stvorila iluzija dodatne teksture.

 


Niski razdeljak na strani

 

Kreiranjem dubokog razdeljka na strani kose, pri korenu može izgledati puno bujnije nego što zaista jeste. Nije neuobičajeno da žene s tanjom kosom imaju retke vlasi na vrhu glave i na temenu, a nisko pololoženi razdeljak je odličan način na koji se to može učiniti manje vidljivim.

 

 

Kad odaberete željenu stranu, nanesite i svoju omiljenu penu za kreiranje volumena, iščetkajte kosu četkom od prirodnih vlakana i nanesite lagano ulje za negu na vrhove za zaglađivanje vlasi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irma (@makeupbyirmart)


Prirodno sušenje kose za dodatnu teksturu

 

Svojoj prirodnoj teksturi pružtei dozu volumena za gušći izgled kose. Potražite sprej za kreiranje volumena i nanesite ga na koren kose kada je ona suva otprilike 90 posto. Za oblikovanje, zataknite kosu iza ušiju i ostavite da se osuši na vazduhu do kraja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOLENE L. (@solenelara)

 

Kad se osuši, istresite kosu s glavom prema dole, kako biste joj pružili dodatnu dozu živosti. Takođe, možete naneti proizvode kao što je slani sprej da biste kreirali look morskih talasa. Ako imaš prirodnu talasastu ili kovrdžavu kosu, možete isprobati i kremu za kovrdže, piše Miss7.

 

 

Bonus video

TOP 10 frizura Jelene Karleuše

 

makonda-tracker