probajte i vi

I za tanku i gustu kosu, i za ravnu i za kovrdžavu: FRIZERSKI TRIK koji čini da svaka frizura izgleda neuporedivo bolje

0

Bez obzira na to kakav je tip vaše kose i kakvu frizuru imate, ova "caka" ima fenomenalan efekat, kažu stručnjaci

Stepenasta frizura postaje maltene zaštitni znak stila Dženifer Lopez
Stepenasta frizura postaje maltene zaštitni znak stila Dženifer Lopezfoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sigurno vam se mnogo puta dogodilo da na pogled na savršenu kosu manekenki, glumica i pevačica automatski pretpostavite da nose umetke jer vam deluje prosto nemoguće da nekome kosa bude toliko puna, sjajna i puna volumena.


Međutim, iako je danas veoma teško primetiti razliku, ovakav izgled može se postići i bez veštačkih dodataka, a uz pravilnu negu i ishranu i dobru genetiku, od pomoći vam može biti trik koji mnogi frizeri primenjuju da bi kosa njihovih klijentkinji izgledala bogatije.


Zapravo, nema tu mnogo tajni – frizerka Suzet Buzer, koja sarađuje s mnogim poznatim ličnostima, kaže da su u pitanju najobičniji stepenovi.

 


Šišanje tako da deo kose izgleda duže, a deo kraće, uz postepeni "pad" jedna je od najefektnijih optičkih iluzija kada je kosa u pitanju, a opredelili se za dugačke ili kratke stepenove kolorista i frizer Džeremi Tardo kaže da će vam oni doneti dubinu i pokretljivost.


Slojevi mogu da promene izgled i osećaj kose povećanjem volumena, smanjenjem težine i poboljšanjem prirodnih kovrdža ili talasa – objašnjava on za InStyle.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shoko (@shokosoco)


Njegova koleginica Igi Rosales kaže da su slojevi jednako korisni za različite tipove kose, pa su tako za tanku kosu najbolji dugi i lagani stepenovi koji će joj dodati volumen, a gusta ima koristi od unutrašnjih stepenova kako bi se volumen smanjio.

 

Kovrdžava kosa se stepenuje da bi bila pokretnija i delovala bogato, a ravna uz stepenove dobija teksturu i ne izgleda dosadno.

 


Kako će vam stepenovi pomoći da budete zadovoljniji svojom frizurom zavisi od tipa kose, ali i od oblika lica i toga čemu težite. Najbolje od svega je, međutim, to što će kosa biti lakša, lakše će se oblikovati i dobiti oblik koji želite.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najtraženija frizura u 2024.

 

makonda-tracker