poslušajte savete

Rešenje nije u svakodnevnom pranju: 3 najkorisnija saveta kako da postignete to da vam se kosa ne masti

0

Ako ste mislili da ako kosu perete svaki dan, time joj donosite boljitak, preverili ste se. To može biti pogrešan način održavanja kose na duže staze.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko ste mislili da je svakodnevno pranje kose jedino rešenje da je održite čistom, to nije jedan od načina da to i ostvarite. 

 

Svakako da može poslužiti kao instant rešenje, ali da se sa ovim problemom ne bi sretali celi život, potrebno da da usvojite savete koje vam donosimo i uspećete da se rešite problema kao što je - masna kosa, samo morate biti uporni. 

 

 

  1. Prvo je potrebno da kupite neki šampon koji ima takve sastojke da ne utiče previše na vaše teme i da ga ne iskušuje. Ukoliko koristite šampon sa tim karakteristikama odlično, ukoliko ne, onda znate šta vam je činiti.
  2. Što se tiče pranja, najbitnije je da se ona prorede. Dakle, nije potrebno kosu prati svaki dan, dakle - neka to bude na svaka tri, ali da u isto vreme ne prođe ni više od 4 dana da je ne operete. 
  3. I za kraj, potrebno je da koristite preparate i tenike sušenja kose tako da vam kosa dobije volumen i tako dlaku podignete od korena.

 

makonda-tracker