stil

Ove modne zakone SLOBODNO možete da prekršite: 7 pravila koja možete da zaboravite VEĆ DANAS

0
Evo modnih pravila koja prosto kao da samo čekaju da ih "zaobiđete", iako ste ih verovatno čuli toliko puta da ste ih već naučili napamet.

 

foto: Profimedia

Samo odeća za večernje izlaske može pomalo da svetluca

 

Ovo prosto nije tačno. Lepa bluza ili tunika koja je protkana svetlucavim nitima izgledaće super u kombinaciji sa farmerkama i baletankama. Pamučna, lepršava suknja koja ima detalje od šljokica je prava stvar za leto, ako je uparite sa espadrilama i jednobojnom majicom na bretele. Sve dok ne šljaštite od glave do pete - sve je OK.

 

Ovakvi gosti se ne primaju u bilo kakvom izdanju: Melanija Tramp ponovo obučena BEZ GREŠKE (FOTO)

 

Niske žene trebalo bi da zaborave na duge haljine

 

Ovo je zasnovano na teoriji da delujemo više ako su nam noge otkrivene. Ipak, pravi model haljine stajaće vam super čak i ako je maksi a vi ne možete da se pohvalite nekom naročitom visinom. Važno je samo da vas materijal ne proguta. Ako se ne osećate prijatno u sasvim dugim haljinama, isprobajte midi modele, sa donjim delom pensil kroja koji doseže do polovine listova. Uz par salonki sa visokim potpeticama izgledaćete super.

 

Ne bi trebalo da imate više od jednog komada u nekoj jarkoj boji na sebi

 

Pa, ni ovo nije sasvim tačno. Ciklama ili ljubičasta bluza izgledaće odlično uz petrolej salonke ili baletanke, ako uz nju obučete suknju ili pantalone u nekoj neutralnoj nijansi i bež ili svetlosivi mantil. Tirkiz i travazelena uz tamni džins? Pun pogodak.

 

Tašna, rukavice, kaiš i cipele treba da budu u istoj boji i od istog materijala

 

Pa, mogu da budu savršeno upareni i izgledaćete odlično i vrlo damski. Ali, izgledaćete odlično i mladalački ako teget salonke i tašnu ukombinujete sa srebrnim ili zlatnim kaišem, ako braon kombinaciju ublažite bordo ili maslinastim rukavicama ili tašnom, ako crnu osvežite crvenom ili zelenom...

 

Probajte različite varijante i odaberite svoju - onu koja liči na vas i čini vas srećnom.

 

makonda-tracker