stil

Ove modne zakone SLOBODNO možete da prekršite: 7 pravila koja možete da zaboravite VEĆ DANAS

0
Evo modnih pravila koja prosto kao da samo čekaju da ih "zaobiđete", iako ste ih verovatno čuli toliko puta da ste ih već naučili napamet.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Modni dizajneri i stilisti nikad nisu bez svežih ideja. Iz sezone u sezonu, nude nešto novo (manje-više), ponekad kreativno, ponekad... Ali modna industrija je široko polje i nudi ponešto za svakoga od nas.

 

Ne samo da se silueta menja, i frizure ulaze u modu i izlaze iz mode, ono što je pre samo koju godinu bilo trendi danas može delovati smešno... Ipak, kad sve to ostavite po strani, trendovi se vraćaju u ciklusima, i ponekad stvarno možete da upotrebite i neke odevne komade od pre deset godina i budete obučeni po poslednjoj modu. Ali, za koji god stil da se odlučite, pogledajte koja su to velika modna pravila koja se godinama provlače, a zapravo možete slobodno da ih ignorišete.

 

Modni #boom za 2017. godinu: OVO su kragne zbog kojih ćete zakopčavati i prvo i poslednje dugme čak i na +30! (FOTO)

 

Zlato i srebro ne mogu da se kombinuju

 

Kombinacija srebrne i zlatne zapravo je prilično popularna trenutno. Ako bacite pogled na izlog bilo koje zlatare, u prolazu, videćete da su mnogi komadi, od sitnog prstenja, preko narukvica do ogrlica zapravo urađeni u kombinaciji belog i žutog, pa i ružičastog zlata. I verovatno ćete pomisliti da ponešto od tog nakita zapravo izgleda vrlo lepo. Pa zašto biste onda bežali od kombinacije srebrne i zlatne kad birate detalje kojima ćete osvežiti svoju odevnu kombinaciju? Naravno da ne treba komplet da se obučete tako da delujete kao da ste se umotali u srebrnu i zlatnu foliju, ali srebrne baletanke, tamni skini džins i svetlozlatni kaiš u kombinaciji sa nekom bež ili belom laganom bluzom mogu da izgledaju super. Ili recimo vrlo tanke srebrne i zlatne narukvice? Ako su dovoljno diskretne same po sebi, tako na gomili biće sjajan detalj.

 

Horizontalne pruge će vas skratiti i proširiti

 

Ovo su nam svima mame utuvile u glavu. Ali, to nije baš sasvim tačno. Eksperimentišite. Uz jednobojnu jaknu ili blejzer, bluza sa sitnim horizontalnim prugicama može biti pun pogodak. Jedino gde bi trebalo da izbegavate horizontalne pruge, naročito deblje su pantalone. I to ne zato što ćete izgledati deblje, nego zato što ćete izgledati prosto smešno.

 

Visoke žene ne bi trebalo da biraju obuću sa štiklom

 

Jedino što je važno kad je reč o obući sa visokom potpeticom je to da li želite da je nosite ili ne. Vaša visina sa tim nema nikakve veze. Ako ste visoki, u obući sa visokom potpeticom bićete samo malo viši, ali će vam noge izgledati božanstveno, hodaćete zavodljivije i imaćete lepše držanje. Pa zašto biste se toga odrekli?

 

makonda-tracker