kao boginja

Nosila je jednu od najpoznatijih haljina u istoriji: Liz Harli otkrila tajne kreacije koja šokira svet pre 30 godina

1

Elizabet Harli i u 60. godini važi za jednu od najatraktivnijih glumica na svetu.

Liz Harli otkrila je tajnu čuvene Versaće haljine
Liz Harli otkrila je tajnu čuvene Versaće haljinefoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Čuvena Liz proslavila se u ranoj mladosti, a najveću popularnost stekla je 1994. kada se na premijeri filma "Four weddings and a funeral" pojavila ruku pod ruku sa svojim tadašnjim dečkom Hjuom Grantom.

 

I ne, to nije ono zbog čega je mlada glumica sutradan bila glavna tema svih novina – u pitanju je bila riskantna haljina koju je tada 29-godišnja Elizabet ponela na crveni tepih i sve prisutne ostavila bez daha.

 

U najnovijem Disney+ Vogue dokumentarcu koji će svetlost dana ugledati krajem septembra Liz je po prvi put otvoreno progovorila o ovoj ikoničnoj kreaciji, koja joj je promenila život.

 

– Mora da sam te noći fotografisana 800.000 milijardi puta. Sledećeg dana bili smo na naslovnim stranama svih novina i pitali smo se "Šta je ovo dođavola? – započela je glumica.

 

Crna toaleta sa potpisom luksuznog brenda Versaće, koja je gotovo više otkrivala nego što je pokrivala, ubrzo je postala zaštitni znak Harlijeve i upisala je pravo na listu najvećih modnih muza Holivuda.

 

– Sećam se da sam samo gledala i pomislila: "Šta? Pa, to je zapravo bila prilično smela haljina, zar ne?".

 

Elizabet Harli zabavljava se sa Hjuom Grantom
Elizabet Harli zabavljava se sa Hjuom Grantomfoto: Richard Young Photographi / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dugačka crna toaleta pripijena uz telo istakla je glumičinu besprekornu figuru, zbog koje su je neki i kritikovali.

 

– Mislim da sam samo bila mršava, a ljudi nisu bili navikli da vide mršave žene. Ali da sam bila krupnija, to ne bi bila tako velika stvar. Samo što je moj oblik tela bio drugačiji od modela pre mene – istakla je Liz.

 

Na pitanje kako je moguće da je tako mlada i na početku karijere uspela da dođe do dizajna tako velike modne kuće kao što je Versaće, glumica je dala pojašnjenje. 

 

– Znala sam da mi treba haljina i neko mi je rekao: "Znam nekoga ko ima PR firmu i možda bi mogli da ti pomognu". Na dan kada smo pozvali i pitali "Imate li nešto", oni su rekli "Imamo jednu haljinu".

 

Ova haljina učinila je Liz modnom ikonom
Ova haljina učinila je Liz modnom ikonomfoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ova smela kreacija vredi vrtoglavih 3,000 dolara, a Harlijeva je po nju išla metroom. 

 

– Nikada ranije nisam čula ime Versaće i izgledalo je prilično nesigurno.

 

Duboki dekolte, šlic na nozi koji je maltene dopirao do vrha butine i predimenzionirane zlatne zihernadle koje su bile jedino vezivno tkivo između prednjeg i zadnjeg dela haljine, detalji su koji su ovo izdanje učinili toliko provokativnim.

 

– Nisam baš shvatila koliko je to smela haljina – zaključila je Liz Harli.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslušajte trenera Dženifer Lopez

 

makonda-tracker