zna znanje

Na raskršću regalnog i modernog: Predstavljamo 5 letnjih haljina po izboru grčke princeze koje odišu "old money" stilom

0

Princeza Marija-Olimpija od Grčke i Danske važi za "it" devojku i pravu modnu ikonu

'Old money' stil princeze Marije-Olimpije prava je modna inspiracija
"Old money" stil princeze Marije-Olimpije prava je modna inspiracijafoto: Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia

Princeza Marija-Olimpija od Grčke i Danske jedna je od najmodernijih plemkinja današnjice, a njen način odevanja slobodno bi se mogao okarakterisati kao simbol sve popularnijeg "old money" stila.

 

Rođena kao jedina ćerka prestolonaslednika grčke Pavlosa i ćerke preduzetnika Roberta Vorena Milera, Marije-Šantal Miler, ova dvadesetsedmogodišnjakinja pravi je primer savremene princeze.

 

Mlada trendseterka kroz svoj modni izraz savršeno spaja dva sveta iz kojih istovremeno potiče – sofisticiranost nasleđa evropske monarhije i inovativnost zapada ono su što princezinu estetiku čini tako unikatnom.

 

Bilo da se radi o praćenju finala Vimbldona ili o razuzdanom partiju u srcu Holivuda, ova mlada dama zna šta radi kada je u pitanju njen modni izbor.

 

Nekrunisana it devojka novijih generacija u jednoj ličnosti uspela je da spoji sve ono što smo sanjale kao male i o čemu sanjamo danas; iako često pribegava modernoj ekstravaganciji, plavokosa plemkinja nikada nam ne dopušta da zaboravimo da je ona ipak jedna – princeza.

 

Iako najviše voli neutralne tonove, neobični i otkačeni krojevi, te spojevi nespojivog osmišljeni tako da istaknu njen istančani modni ukus, pravo su osveženje i inspiracija za novi osvrt na popularni "old money" stil.

 

1.  Mala crna haljina na malo drugačiji način 

 

Mala crna haljina s razlogom slovi za modni klasik i nepogrešiv je izbor, a grčka princeza zna kako ovaj komad učiniti zanimljivijim. Lepršavu letnju mini haljinu čiji kroj laska svakoj figuri možete nositi i u dnevnu šetnju i u noćni izlazak, a Marija je odlučila da je ukombinuje sa najobičnijim crnim sandalama sa potpeticom i jarkožutom torbicom luksuznog brenda Luj Viton. U isto vreme elegantna i razigrana, ova kreacija idealan je izbor za jednu mladu i trendi princezu, a crveni karmin dao je ovom look-u završnicu za poželeti.

 

 

2. Letnji san u Parizu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mytheresa (@mytheresa.com)

Olimpija od Grčke prošetala je Parizom u prelepoj bež haljini top tipa brenda My Theresa koja je prava oda ženstvenosti. Blago šupljikava i lagana ova letnja haljina dozvoljava koži da diše, dok istovremeno predstavlja savršen modni stejtment. Ono što ovoj kreaciji posebno daje regalni šmek jeste tanka marama u ulozi nonšalantno prebačenog okovratnika, a istobojna torba i detalji u vidu zlatnog nakita i klasičnih crnih naočara za sunce pun su pogodak.

 

 

3. Plemkinja se ne boji dezena

 

Mlada princeza se ne boji da eksperimentiše sa bojama i dezenima, što je dokazala noseći ovu spektakularnu letnju haljinu sa motivima zebre. Jednostavan i lagan dizajn dugih rukava koji na najlepši mogući način ističe i izdužuje žensku figuru, potpuni je hit leta upravo zbog animal printa kojim je prekriven.

 

 

4. Riskantna kreacija rezervisana samo za najhrabrije

 

 

Smela kreacija modne kuće Guči rezervisana je samo za hrabre, a na spisak takvih upisala se upravo princeza Olimpija. Otkačena i šik dugačka haljina potpuno ležernog kroja interesantna je upravo zbog toga što je – prozirna. Ipak, ona nikako nije nepristojna, te opročena sitnim kristalčićima čini da se ono što je ispod nazire tek toliko, a visoki okovratnik ovu haljinu dodatno distancira od kategorije neumesnog i vulgarnog.

 

 

5. Ženstvena varijanta po svačijoj meri

 

 

Nežna i romantična varijanta u najlepšoj nijansi bebiroze idealan je izbor za gostovanje na nekom venčanju ili večeru uz obalu mora. Dizajn nalik klasičnoj slip haljini obogaćen trendi suženjem u predelu struka i interesantnim raslojavanjem donjeg dela suknje, Marija je ukomponovala sa istobojnim sandalama na štiklu i bebiplavom torbicom brenda Guči.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

makonda-tracker