laska svakoj ženi

Kako da postignete figuru peščanog sata? Trik Dženifer Lopez uz koji obline izgledaju još zamamnije

0

Ova savršena letnja haljina idealno oblikuje telo i stoji svakome

Dženifer Lopez zna kako se treba obući
Dženifer Lopez zna kako se treba obućifoto: ABC / Ferrari / Profimedia

Mnogi figuru "peščanog sata" smatraju najlepšom, mada nije svaka žena u mogućnosti da pomoću treninga ili određene ishrane dođe to takvih rezultata.

 

Ipak, rešenje postoji. Oblik haljine koji je postao zaštitni znak brenda Dior ponovo je u modi i laska svakoj figuri – uz ovaj odevni komad za minut ćete postići efekat "peščanog sata".

 

Ovaj bezvremenski kroj, koji je doživeo renesansu zahvaljujući viziji Kristijana Diora, nastavlja da fascinira žene širom sveta, pružajući savršen spoj ženstvenosti i sofisticiranosti.

Istorija "fit & flare" haljine

 

"Fit & flare" haljinu krasi kroj koji se ističe uskim gornjim delom koji prati liniju tela, dok se suknja širi od struka nadole, stvarajući prepoznatljivu siluetu u obliku slova "A".

Ovaj stil Kristijan Dior učinio je popularnim kasnih 1940-ih kada je predstavio svoju prvu kolekciju New Look 1947. godine. Njegova vizija bila je odgovor na stroge i jednostavne linije koje su dominirale modom tokom Drugog svetskog rata, vraćajući ženama osećaj glamura i luksuza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shipping store (@vinshop666)

 

Elegantna silueta

 

Ono što ovu haljinu čini posebnom jeste njena sposobnost da laska gotovo svakoj figuri. Naglašavajući struk i stvarajući iluziju peščanog sata, ovaj dizajn naglašava ženstvenost na najlepši mogući način.

 

Glumica Aleksandra Dadario u Diorovoj 'flat&flare' haljini
Glumica Aleksandra Dadario u Diorovoj "flat&flare" haljinifoto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Diorove verzije ovih haljina često su izrađene od luksuznih materijala poput svile, satena i tafta, obogaćene predivnim detaljima poput čipke, veza i perlica.

 

Savremena interpretacija

 

Iako je Kristijan Dior prvi popularizovao ovaj kroj, savremeni dizajneri u modnoj kući Dior, kao što su Raf Simons i Marija Gracija Kjuri, nastavili su da ga interpretiraju na nove i inovativne načine.

 

Dženifer Lopez obožava ovaj model
Dženifer Lopez obožava ovaj modelfoto: @CelebrityLivin_ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Osim toga, "fit&flare" model pronašao je svoje mesto i u takozvanoj brzoj modnoj industriji, te se tako haljine ovog tipa danas mogu pronaći u gotovo svim lokalnim buticima i radnjama, po veoma pristupačnim cenama.

 

Nešto ležernija varijanta ovog modela
Nešto ležernija varijanta ovog modelafoto: Vasquez/ LAGOSSIPTV / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bez obzira na priliku, ova haljina nudi savršenu kombinaciju stila i udobnosti. Za dnevne događaje, lagane pamučne ili lanene verzije mogu se nositi sa sandalama ili baletankama, dok su za večernje prilike idealne raskošne haljine sa dramatičnim detaljima i visokim potpeticama. Njihova univerzalnost i klasičan dizajn čine ih nezaobilaznim komadom u garderobi svake žene koja želi da ostavi utisak.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne kupujte da biste bacili!

 

 

makonda-tracker