čista elegancija

Jelena Đoković nosi samo jedan model naočara za sunce: Čini da i običan stajling za svaki dan deluje skuplje

0

Bez obzira na to nosi li farmerke i košulju ili elegantniju modnu kombinaciju, supruga srpskog tenisera

Jelena i Novak Đokovićna dodeli Laureus nagrada
Jelena i Novak Đokovićna dodeli Laureus nagradafoto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, uvek je među najzapaženijima na tribinama zbog svog stila, a na Vimbldonu uvek briljira kada je moda u pitanju.


Tako je i ove godine, kada smo Noletovu životnu saputnicu videli u više šik modnih kombinacija, a među detaljima koje ona uvek ima pri ruci uvek su i naočare za sunce.


Ovaj aksesoar neizostavan je deo stila Jelene Đoković, koja uglavnom bira "mačkaste" modele, odnosno naočare sa staklima oštrih spoljnih vrhova, koje su postale pravi modni klasik.

 

1 / 8 Foto: Dubreuil Corinne / Abaca Press / Profimedia

 

Mačkaste naočare Jelene Đoković su večni trend

 

Naočare inspirisane oblikom mačjih očiju postale su vodeći trend pedesetih i šezdesetih, a najveću popularnost dala im je Odri Hepbern, kada ih je ponela u filmu "Doručak kod Tifanija".

 

Odri Hepbern s mačkastim naočarima u filmu 'Doručak kod Tifanija'
Odri Hepbern s mačkastim naočarima u filmu "Doručak kod Tifanija"foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Ove vanvremenske naočare posebno su cenjene jer se lako uklapaju u svaku odevnu varijantu, ostavljaju utisak vintage stila i vizuelno izdužavaju lice, zahvaljujući čemu stoje većini žena.

 

Ostavljaju utisak otmenosti i luksuza, pa su odlučan način da dodate malo gracioznosti svom izgledu iako nosite obične farmerke i košulju ili da dodatno učinite svoj look efektnijim ukoliko ste obukli romantičnu letnju haljinu.

 

Jelena Đoković na prošlogodišnjem Vimbldonu
Jelena Đoković na prošlogodišnjem Vimbldonufoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Deluju veoma elegantno, bez obzira na to jesu li okviri napravljeni od plastike, metala ili ukrašeni drvenim detaljima, kristalima, cirkonima...

 

 

Mogu se pronaći u raznim veličinama, a obično su najomiljenije one većih stakala, a upravo takve uglavnom bira Jelena Đoković.

 

Jelena Đoković nosi tzv. mačkaste naočare
Jelena Đoković nosi tzv. mačkaste naočarefoto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako je Jelena Đoković proslavila rođendan?

 

makonda-tracker