nosila ju je kejt vinslet

HALJINA koja — TONE: KULTNA filmska kreacija koja je postala simbol veličanstvenosti i vredi bogatstvo

0

Kejt Vinslet ponela je u "Titaniku" čuvenu "haljinu koja tone", predivnu kreaciju koja je na aukciji prodata za 119 hiljada dolara.

Kejt Vinslet i Leonardo Dikaprio u Titaniku
Kejt Vinslet i Leonardo Dikaprio u Titanikufoto: Photo 12 / Alamy / Alamy / Profimedia

Film "Titanik" i danas važi za čudo u svetu kinematografije, te je osvojio čak 11 Oskara, a među njima je bio i onaj za kostimografiju. Dizajnerka Debora Lin Skot bila je zadužena za predivne haljine koje je nosila Rouz, koju je odigrala Kejt Vinslet, a daleko od toga da je "Titanik" jedini film u kom je Debora zasijala.

 

Naprotiv, ona je dizajnirala kostime za "Avatara", kao i mnoge druge čuvene filmove. Ipak, haljine iz "Titanika" obeležile su njenu karijeru.

 

Ona je morala da se dobro pripremi pre kreiranja kostima, kako bi oni predstavljali vrhunac tadašnje mode i glamura. 

 

Rouz je u filmu nosila veličanstvene kreacije, ali jedna je bila posebna. Reč je o haljini koju su prozvali floating ili sinking dress, odnosno, haljina koja tone, koju nosi upravo u momentu kada Titanik tone.

 

Nju je najduže nosila u filmu, a to je jedina haljina ispod koje nije nosila korset, čime je, simbolično, Rouz oslobođena stega tradicionalnog društva i normi, što je pokazala i njena ljubav sa Džekom i razvoj koji je prošla tokom boravka na brodu.

 

Rouz i Džek  u scenama kada Titanik tone
Rouz i Džek u scenama kada Titanik tonefoto: Twentieth Century Fox / Paramoun / Christophel Collection / Profimedia

Ova haljina bila je od laganog šifona, pomalo lepršava, nežna i lagana, s kraćim rukavima i malo čipke. Ta haljina bila je posebno izazovna za Deboru jer je trebalo da izgleda dobro i dok je morka, jer je Kejt Vinslet zaista bila u vodi sa njom.

 

Kejt je preko nje nosila dva kaputa, kao i pojas za spasavanje, ali to je bilo dovoljno da ostavi snažan utisak i nađe se na listi kultnih kostima. Haljina koja tone prodata je na aukciji Heritage Auctions u Dalasu za gotovo 119 hiljada dolara, prenosi Zadovoljna.hr.

 

Haljina koja tone prodata je za 119 hiljada dolara na aukciji
Haljina koja tone prodata je za 119 hiljada dolara na aukcijifoto: Heritage Auctions / Ferrari / Profimedia

 

Bonus video

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

 

makonda-tracker