čista elegancija

Slavi ŽENSKU FIGURU i nosiće se večno: Tamara ima JEDINU HALJINU koja vam treba ako idete na svadbu, maturu, večeru...

2

Čuvena trendseterka ponela je juče klasičnu haljinu koja će i ove godine biti popularna među najbolje odevenim ženama sveta i s kojom nema greške u bilo kojoj svečanoj prilici

Tamara Kalinić u slip haljini na Maldivima
Tamara Kalinić u slip haljini na Maldivimafoto: tamara/instagram

Influenserka Tamara Kalinić jedna je od najpopularnijih devojaka u ovom poslu na globalnom nivou, a ona iz dana u dan oduševljava svoje pratioce na Instagramu modnim kombinacijama koje mogu poslužiti kao inspiracija za razne prilike.


Nakon niza street style odevnih varijanti, srpska trendseterka juče je predstavila vrlo elegantno modno izdanje, a u pitanju je, kako to često biva s njenim stilom, pravi klasik.


Tamara ovih dana boravi na Maldivima, a na Instagramu je pokazala glamurozni večernji stajling kakav možete kopirati u bilo kojoj svečanoj prilici.

U pitanju je slip haljina s tankim bretelama, model koji prati liniju tela, drapiran je i deluje veoma udobno, a otiše klasičnom elegancijom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

 

Influenserka se opredelila za model maksi-dužine i sirena kroja, laganu haljinicu otovorenih leđa s kratkim šlepom, koja spaja jednostavnost i glamur, posebno uz pomoć neutralne boje i materijala s odsjajem.


Tamara je kombinovana prelepu haljinu s Miu Miu tašnicom i efektnim nakitom – čokerom, jednom tankom dužom ogrlicom i decentnim minđušama, a sve izgleda još otmenije zahvaljujući visokoj punđi.

 

Tamara Kalinić u slip haljini i s Miu Miu torbicom na Maldivima
Tamara Kalinić u slip haljini i s Miu Miu torbicom na Maldivimafoto: tamara/instagram

Slip haljine – proveren izbor i u 2024.


NIje poznato kada je tačno napravljena prva slip haljina, ali znamo da je devedesetih napravila nezapamćen modni "bum".


U to vreme ju je Džon Galijano lansirao u vrh svetske mode uz pomoć modela poput Sindi Kraford, a nisu joj odolele ni obožavane trendseterke tog vremena kao pokojna princeza Dajana.


 

Princeza Dajana nosila je slip haljinu na Met gali 1996.
Princeza Dajana nosila je slip haljinu na Met gali 1996.foto: JOHN STILLWELL / AFP / Profimedia

Jedna od najčuvenijih slip haljina je poluprovidni model koji je nosila Kejt Mos, a ovaj jednostavan model bio je deo kolekcija brojnih modnih kuća.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StyleCaster (@stylecaster)


Istovremeno nenapadna i izrazito elegantna, slip haljina je komad koji ističe figuru, a ipak nije toliko pripijena i kratka ako bismo radije sakrili neki deo dela. Zato spada u modele koji se nose sa samopouzdanjem i veoma opušteno, a ako odaberete satensku varijantu dobićete i odsajaj koji svemu dodaje još malo sofisticiranosti i glamura.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SemSem (@semsem)

 

Uz to, ova haljina podleže transformacijama, pa se lako kombinuje sa svakim tipom odeće, pa i sakoima i kožnim jaknima. Lagane su, nežne i lako se uklapaju u različite stilove!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Neobična priča srpske dizajnerke

 

makonda-tracker