loewe spoj

Nije za stidljive & ostavlja utisak: "GOLI TREND" koji stiže iz Pariza mnogima će biti primamljiv, ali poneće ga retki

0

Ovaj trend vraća se svakih nekoliko godina, a nije svako dovoljno smeo da ga proba. Emili Ratajkovski svakako nema taj problem!

Emili Ratajkovski na reviji brenda Loewe u Parizu
Emili Ratajkovski na reviji brenda Loewe u Parizufoto: Oliver Tucker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prošlu godinu obeležio je trend "bez pantalona", u ovoj bi moglo da bude popularno nešto jednako odvažno.


Nakon što smo proteklih meseci viđali poznate lepotice u predimenzioniranim sakoima bez donjeg dela odeće i u dubokim gaćicama umesto pantalona, sukanja i šortseva, sada se najvaljuje popularnost pokazivanja malo više kože u gonjem delu tela.


Američka manekenka Emili Ratajkovski ponela je za 24 sata u Parizu i jedan i drugi pomenuti trend, a Vogue piše da je ona "obrnula svoj look za 180 stepeni".

Ona je na Nedelji mode u Parizu pratila reviju modne kuće Loewe iz prvog reda, a na nju je stigla u odeći iz kolekcije ove kuće za proleće 2024.

 

Emili Ratajkovski na reviji brenda Loewe u Parizu
Emili Ratajkovski na reviji brenda Loewe u Parizufoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odabrala je teget blejzer, dugački model s naglašenim ramenima, kožne bermude sa zlatnom iglom koja je zaštitni znak nove linije ovog brenda. I to bi bilo to što se odeće tiče, jer Emili ispod raskopčanog sakoa nije nosila ni košulju ni bluzu, pa čak ni svoje prepoznatljive krop topove, a ni grudnjak.

 


Izdanje je upotpunila Loewe crnom tašnicom nazvanom Squeeze i jednostavnim sandalama sa crnim kaišićima, uz efektne naočare za sunce.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Instagram (@instagram)


Goli trend nije ništa novo


Iako je ovaj stajling Emili Ratajkovski svakako jedna od većih modnih vesti koje nam stižu s Nedelje mode u Parizu, tzv. shirtless trend nije novina u svetu mode.


Već decenijama se povremeno on vraća, uglavnom u izdanjima poznatih ličnosti i na crvenom tepihu, a poslednji put je u velikom zamahu bio 2021, kada smo često viđali slavne trendseterke u takvim kombinacijama.

 

Dženifer Aniston u crvenom odelu koje je obukla na golo telo 2015.
Dženifer Aniston u crvenom odelu koje je obukla na golo telo 2015.foto: Jason Merritt / Getty images / Profimedia

Uglavnom poznate glumice i manekenke noge sakoe na golo telo, neka otkopčane, neka zakopčane, a u takvim izdanjima smo viđali Dženifer Aniston, Kristen Stjuart, Rijanu, Blejk Lajvli...


Naravno, ovaj trend najpre je viđen na revijama, i to u predstavljanjima novih kolekcija modnih kuća Chanel, Deveaux, Dior i Chloé, a uskoro se on ušunjao i u uličnu i red carpet modu.

 

Glumica Keri Vašington nosila je crni sako na golo telo na dodeli Zlatnih globusa 2020. godine
Glumica Keri Vašington nosila je crni sako na golo telo na dodeli Zlatnih globusa 2020. godinefoto: JPI Studios/Avalon.red / Avalon / Profimedia

Svakako zahteva mnogo hrabrosti i opreza i ostavlja utisak, a da li biste ga vi probali?

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Revija Suzane Perić u Parizu

 

makonda-tracker