damski

Trendi trik za otmeniji izgled: Modne kombinacije Tamare Vučić u poslednje vreme često imaju nešto zajedničko

0

Jedan od trendova koji je obeležio zimsku sezonu veoma je drag i prvoj dami Srbije

Tamara Vučić uvek je odevena u skladu s prilikom
Tamara Vučić uvek je odevena u skladu s prilikomfoto: Milan Maricic/ATAImages

Prva dama Srbije Tamara Vučić podelila je juče fotografije s obeležavanja stogodišnjice polaganja kamena temeljca za izgradnju Italije u Srbiji, a pokazala je da je i u ovoj prilici bila veoma elegantna.


Ona je odabrala vrlo otmenu tamnoplavu haljinu, zimski model zatvorenog okovratnika i dugih rukava, a ono što posebno izdvaja ovu kreaciju jeste materijal. On joj pruža sjaj, dodatnu dozu elegancije i definitivno je trend koji je obeležio ovu zimu.


Reč je o haljini izrađenoj od pliša, koji prva dama često nosi u poslednje vreme.

 


Nedavno je tako tokom posete Banjaluci ponela plišano plavo odelo klasičnog kroja, koji je kombinovala s jednostavnom crnom bluzom.

 

Nešto ranije je, na obeležavanju Sretenja, Tamara Vučić nosila zeleno odelo od pliša, ponovo u spoju sa crnom bluzom.


Pliš je dominirao među zimskim trendovima


Jednostavan, a ipak tako efektan, pliš se naziva i "kraljevskom tkaninom", mekan je i vrlo šik. Dizajneri su ga predstavili u novim kolekcijama, a posebno su izdvojile Gucci plišane pantalone, dok je Versace u resort kolekciji predstavio kombinezone i haljine od pliša.


Najzastupljenija je bila crna boja plišane odeće, ali smo viđali i crvenu, plavu, sivu, ljubičastu i pink, u raznim kombinacijama – pliš-sako s farmerkama i košuljama, večernje haljine raznih dužina, pantalone uz krop topove.

 


Pliš se obično povezuje s visokim stilom i plemstvom, a dr Kimberli Krisman-Kembel, modna iskoričarka, objasnila je za Marie Claire zbog čega je tako. 


Istorijski gledano, bio je veoma skup i često se zabranjivalo ljudima srednje i niže klase da ga nose – kaže ona.

 

Danas to nije slučaj, pa je plišana odeća dostupna svima, ali je utisak otmenosti i luksuza ostao, zbog čega je ona uvek dobro rešenje za svečanije prilike.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Priča "spisateljice s modne piste"

 

makonda-tracker