komadić modne istorije

Remek-delo staro 73 godine pred kojim se gubi dah: Slavna glumica ponela KOMADIĆ MODNE ISTORIJE na dodeli BAFTA nagrada

0

Poznata po svedenom i damskom stilu, britanska glumica stigla je na svečanu dodelu BAFTA nagrada u najlepšem izdanju otkad je znamo

Keri Maligan na dodeli BAFTA nagrada
Keri Maligan na dodeli BAFTA nagradafoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti večeras dodeljuje BAFTA nagrade u Rojal festival holu u Londonu, a svečana ceremonija okupila je veliki broj svetskih zvezda.


Crvenim tepihom BAFTA nagrada su prošetale Ema Stoun, Margo Robi, Emili Blant, Kejt Blanšet, Robert Dauni Džunior, Kilijan Marfi i mnogi, mnogi drugi, a jedno od izdanja o kojima će se bez sumnje pričati je toaleta u kojoj je stigla britanska glumica Keri Maligan.


Ona je obeležila prošlu godinu ulogama u filmovima Saltburn i Maestro, a za svoj rad u filmu Bredlija Kupera je nominovana za BAFTA nagradu i Oskara u kategoriji za najbolju žensku glavnu ulogu.

Na ceremoniju u Londonu Keri je stigla u haljini modne kuće Dior, ali ne bilo kakvoj! U pitanju je čuvena Dior Autriche, toaleta iz kolekcije za jesen i zimu 1951/52. godine, svilena kreacija s plišanim detaljima.

1 / 10 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Gornji deo ove haljine je pripijen uz telo, ima steznik, a od kukova se širi u raskošni balski kroj. Između grudi nalazi se umetnuta plišana tkanina, svetlucava i jednostavna, kakva krasi i zadnji deo suknje.

 

Keri Maligan u haljini Dior Autriche na dodeli BAFTA nagrada
Keri Maligan u haljini Dior Autriche na dodeli BAFTA nagradafoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kristijan Dior osmislio ju je inspirisan je ženskim stilom iz 19. veka, a spada u prave primere remek-dela u modi.

 

 

Keri Maligan je, inače, stigla na svečanost u društvu supruga Markusa Mamforda, za kog je udata od 2012. godine, a pozirala je i s ekipom koja stoji iza filma Maestro.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Jednoj od najlepših Jugoslovenki haljina uništila karijeru

 

makonda-tracker