uvek u trendu

U Srbiji slične možete naći već za 2.490 RSD: JEDINE ČIZME koje Kejt Midlton nosi ovih dana su model koji morate imati

0

Ovaj model jesenjih čizama nose i muškaraci i žene, veoma je udoban i otmen, ali se nosi uz ležerne odevne kombinacije

Kejt Midlton je ovih dana nosila samo ležerne odevne kombinacije
Kejt Midlton je ovih dana nosila samo ležerne odevne kombinacijefoto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Princeza od Velsa Kejt Midlton proteklih dana je imala kraljevske obaveze manje formalne od uobičajenih i provodila je dosta vremena u prirodi, pa je i njen stil to pratio.


Za razliku od obuće s visokim potpeticama, koju inače nosi, Kejt je sada bilo potrebno nešto udobno, zgodno da hod po travi i fizičke aktivnosti poput vožnje bicikla, toplo, ali svakako trendi jer je u pitanju supruga princa Vilijama, prestolonaslednika britanskog trona.


Kejt je u vrlo urbanom stajlingu za svaki dan najpre posetila Centar za podršku tatama Dadvengers u Londonu, a potom se sa suprugom uputila u Škotsku, gde se kraljevski par sastao s organizacijama koje pomažu mladima u održavanju mentalnog zdravlja kroz brigu o prirodi.

 

U obema prilikama, princeza od Velsa nosila je iste čizme – čelsi model modne kuće Reiss nazvan Thea.


Odlučila se za verziju u braon boji i čizme izrađene od glatke kože, u prepoznatljivu elastičnu traku na članku koja se vezuje za ovaj model.

 

1 / 5 Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

Zahvaljujući gumenom đonu, Kejt je tako bila spremna za boravak u prirodi, a ova obuća odlučno se uklopila uz njene ležerne odevne varijante.

 


Čelsi čizme svrstavaju se u vanvremenske modele jesenje obuće, a eruje se da su prve napravljene još u doba britanske kraljice Viktorije, kada je njen lični obućar Džozef Sparks dizajnirao udoban par obuće za svaki dan.


Kraljica u njima šeta svakodnedno, što je snažan dokaz vrednosti ovog izuma – zapisao je Sparks.


Vremenom su se ove kratke čizme menjale, pa su danas dostupne u raznim opcijama: od različitih materijala, više boja, pa čak i dezenirane, s manje ili više niskom potpeticom. Najveću popularnost doživele su tokom pedesetih i šezdesetih u Velikoj Britaniji, a toliko su bile moderne u Čelsiju da su potom nazvane po ovom delu Londona.

 

 

Čelsi čizme su izuzetno popularne i u Srbiji već godinama, a možete ih naći već po ceni od 1.240 dinara, dok modeli slični onom koji je nosila Kejt Midlton koštaju najmanje 2.490 dinara u najpoznatijim prodavnicama.

 

BONUS VIDEO

Kaubojske čizme su među vodećim trendovima i ove jeseni

 

makonda-tracker