zlatna kreacija

Pre 16 godina zablistala u osvetničkoj haljini, pa ju je pocepala! Kejt Mos u izdanju koje svaku ženu pretvara u BOGINJU

0

O ovom izdanju manekenke se dugo pričalo.

Kejt Mos očarala u prvom pojavljivanju nakon raskida sa Pitom Doertijem
Kejt Mos očarala u prvom pojavljivanju nakon raskida sa Pitom Doertijemfoto: EPA/JULIEN WARNAND

Kategorija "osvetničkih haljina" je vremenom postala sve veća, a spisak onih koje su obeležile modnu istoriju sve duži.

 

Jedna od najpoznatijih je svakako crna haljina koju je 1994. godine nosila princeza od Velsa i to istog dana kada je princ Čarls u dokumentarcu koji se prikazivao na televiziji priznao da je supruzi bio neveran i da ju je varao sa Kamilom Parker Bouls.

 

Skoro 13 godina kasnije, manekenka Kejt Mos je na crvenom tepihu prošetala predivnu haljinu koja je takođe ušla u istoriju kao osvetnička haljina.

 

Naime, nakon burne dvogodišnje veze, Kejt Mos i Pit Doerti su raskinuli 2007. godine, a manekenka je zablistala u svom prvom javnom pojavljivanju nakon toga.

 

Ona se pojavila na izložbi "The Golden Age of Couture" u muzeju Viktorije i Albert u predivnoj vintidž haljini kreacije Dior u kojoj je izgledala poput boginje. 

Kejt Mos
foto: Adam Houghton / Capital pictures / Profimedia

Haljina boje šampanjca je bila dugih puf rukava, a na podlaktici i ramenima je imala isti rad koji je dodao notu elegancije.

 

Bila je sečena ispod grudi, a potom je pratila liniju tela i od kolega se blago širila. Imala je i duži voz koji se vukao po podu. 

 

Kejt je ovu haljinu iskombinovala sa malom torbom u boji šampanjca i sandalama sa tankim kaišićima u istoj nijansi.

 

Svoju frizuru je pustila da pada ravno niz telo, a što se tiče mejkapa, naglasila je usne crvenim ružem.

Osim što je zablistala u ovoj kreaciji nakon raskida sa Pitom Doertijem, Kejt Mos je dospela na naslovne strane nakon ovog događaja zbog toga što je pocepala haljinu od 8.000 dolara tokom večeri.

 

Kako je tada pisao The Sun Kejtina zlatna haljina je bila pocepena preko ramena i leđa, a i niz dugmadi se otvorio. 

Ali nije želela da je neplanirane okolnosti spreče da se dobro zabavi, pa je skratila rub suknje u pokušaju da napravi mini-haljinu i nastavila da se zabavlja. 

 

- Haljina je bila tako delikatna da bi je svako manje povlačenje oštetilo - rekao je izvor za The Sun.

 

makonda-tracker