večno u modi

Koje parfeme koriste poznate lepotice? Uglavnom biraju cvetne mirise, a princeza Dajana nosila je najjeftiniji

0

Jeste li se ikada zapitali kako mirišu najpoznatije žene na svetu? Sudeći po ovoj listi – božanstveno!

Princeza Dajana bila verna istom parfemu godinama
Princeza Dajana bila verna istom parfemu godinamafoto: Harry Page / News Licensing / Profimedia

Izbor parfema mnogo govori o osobi, o njenom karakteru i o tome ko je zapravo ispod odeće i šminke, a poznate dame, kao i većina žena, odane su svojim omiljenim mirisima godinama i retko ih menjaju.

 

Dok neke od njih preferiraju skupocene parfeme čuvenih brendova, pojedine birjau manje poznate marke, a oskarovka Ema Stoun toliko je zaljubljena u bočicu koja joj stoji u stočiću za šminkanje da ga naprska pred odlazak na spavanje.


Engleska manekenka Rouzi Hantington-Vajtli nedavno je na svojoj platformi Rose Inc. podelila spisak od čak pet parfema koje ona obožava i najčešće nosi. Omiljeni joj je Byredo Gypsy Water, ali odmah iza njega je Jo Malone Lime Basil and Mandarin.

 

Rouzi Hantington Vajtli ima više omiljenih parfema
Rouzi Hantington Vajtli ima više omiljenih parfemafoto: ISABEL INFANTES / AFP / Profimedia

Kod Adel se proteklih godina promenilo mnogo toga – razvela se, prepolovila težinu, objavila novi album, ponovo zaljubila, ali za sve to vreme jedno je ostalo isto: njen omiljeni parfem. Kako piše Harper's Bazaar, u pitanju je Dior Hypnotic Poison, s mekanom notom vanile.


Što se tiče glumice Anđeline Džoli, njen izbor je već godinama parfem 1969 brenda Histoires de Parfums. U pitanju je uniseks miris s početnim notama breskve, koje prelaze u kardamom i karanfilić i ostavljaju trag crne čokolade i kafe.

 

Britanska glumica Džodi Komer, nedavno proglašena najlepšom ženom na svetu, jednostavno obožava Santal 33 s potpisom kuće Le Labo.


Bez sumnje sam kopirala jednu glumicu s kojom sam radila. Svaki dan smo se zajedno vozile liftom i ja bih ga osetila na njoj, a to je bio neverovatan miris. Ali svi mi kopiramo jedni druge. Nije sramota priznati to – rekla je Džodi Komer jednom prilikom.

 

Glumica Džodi KOmer
Glumica Džodi KOmerfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Glumica Ema Stoun toliko je očarana parfemom Les Exclusifs de Chanel Gardénia da ga obvezno naprska pred odlazak na spavanje, a njenim slatkim snovima doprinose tonovi gardenije, tuberoze i cvetova pomorandže.


Britanska manekenka Naomi Kembel nosila je i reklamirala bezbroj puta odeću modne kuće Dior, a ona stoji i iza njeno omiljenog parfema. U pitanju je Diorissimo, za koji Crna Pantera kaže joj prija jer obožava miris đurđevka.


Viktorija Bekam voli parfem Room Service koji nudi Vilhelm Parfumerie, a na Instagramu ga je jednom prilikom nazvala "superšik" mirisom. To nije iznenađujuće, jer on kombinuje tonove sveže mandarine i kupine i "čuva holivudski glamur u bočici".

 

Viktorija Bekam bira Room Service brenda  Vilhelm Parfumerie
Viktorija Bekam bira Room Service brenda Vilhelm Parfumeriefoto: EPA-EFE/Niklas Halle'n

Princeza Dajana postala je osamdesetih i devedesetih prava modna ikona, a dobro je poznata njena ljubav prema Dioru, kao i zašto nikada nije nosila Chanel. Međutim, malo je poznato da je, kada se radi o parfemima, ledi Di birala Hermès, i to 24 Faubourg. U pitanju je parfem koji danas košta manje od 90 evra, pa je najjeftiniji na ovoj listi.

 

 

makonda-tracker