GRACIOZNO

Haljina od 5.000 € i tijara iz 1914. koja krije TAJNU: Kejt Midlton u izdanju na koje bi i princeza Dajana bila ponosna

0

Kejt Midlton prvi put je ponela tijaru otkad je dobila titulu princeze. 

foto: i-Images / Eyevine / Profimedia
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Princ i princeza od Velsa juče su se sastali sa južnoafričkim predsednikom Sirilom Pamafosom u ime cele kraljevske porodice.

 

Kejt Midlton je za tu priliku odabrala burgundi kaput-haljinu, a jedinstvenim brošom je odala počast princezi Dajani.

 

Uveče je održana svečana državnička večera sa južnoafričkim predsednikom u Bakingemskoj palati, a Kejt je ponovo održala modnu lekciju!

 

Miljenica Britanaca je za tu priliku odlučila da igra na sigurnu kartu te je odabrala kreaciju Dženi Pekam, a prvi put je otkako je postala princeza od Velsa ponela tijaru.

 

1 / 3 Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

 

Naime, Kejt je već duže vreme ljubiteljka modnih komada koje potpisuje Dženi Pekam i nosila je mnogo puta.

Elegantna bela haljina je lepo istakla njenu vitku figuru, pa je izgledala poput prave moderne princeze.  Nesvakidašnja i graciozna haljina je imala čamac-izrez i duge rukave sa neobičnim prorezima, sa detaljima od perli preko ramena.  

 

Ova toaleta je trenutno dostupna u prodaji i može se kupiti za skoro 5.000 evra.

 

Za ovu priliku, princeza od Velsa je odabrala tijaru optočenu dijamantima i biserima, "Lover's knot" (Čvor ljubavnika kraljice Marije), koja je nekada pripadala princezi Dajani.

 

Zapravo, impozantnu tijaru su 1914. godine napravili kraljevski zlatari za kraljicu Mariju, a princeza Dajana ju je dobila od kraljice Elizabete Druge.

 

Tadašnja princeza od Velsa ju je nosila u posebnim prilikama, a jedna od njih je svakako bilo venčanje sa princom Čarlsom 1981. godine. 

 

Navodno, tijara je toliko teška da je bilo izuzetno bolno da se nosi na glavi dugo, a i izazivala je glavobolje. Uprkos svemu tome, bila je jedna od Dajaninih omiljenih tijara.

 

Nakon što je princeza Dajana preminula 1997. godine, ovaj komad nakita je vraćen u kolekciju kraljice Elizabete, a prvi red bisera sa tijare je sklonjen. 

 

Ovo je bio deveti put da Kejt nosi pomenutu tijaru, ali prvi otkad je postala princeza od Velsa.

 

Kejt Midlton je sinoć takođe nosila minđuše koje su pripadala njenoj svekrvi i narukvicu iz kutije sa nakitom kraljice Elizabete Druge. 

 

Modnu kombinaciju je upotpunila ordenom kraljevske porodice i zvezdom, kao i pojasom. 

 

Što se tiče ostalih aksesoara, Kejt se odlučila za klač-torbu Aleksandra Mekvina i salonki sa šljokicama koje potpisuje Gianvito Rossi

 

 

makonda-tracker