očekivano

Princeza Dajana nije želela razvod od princa Čarlsa: Evo zašto se predomislila!

2

Kada se Dajana Spenser udala za princa od Velsa 1981. godine imala je razloga za sumnju da je on i dalje gajio osećanja prema bivšoj ljubavi, Kamili parker Bouls. Ipak, ona se udala bez obzira na to, nadajući se da će njen brak imati srećan kraj kao u bajci. Međutim taj kraj je bio u vidu pečata na zahtevu za razvod braka 1996. godine. 

dajana spenser
dajana spenserfoto: Profimedia

Prava istina je da Dajana nikad nije želela razvod. "Da je imala izbor, Dajana bi ostala u braku i pokušala bi da ga spasi.", rekao je njen lični trener, Dženi Rivet, za Jahuov "The Royal Box". Ali postojao je samo jedan problem.

 

Dajana nije imala izbora.

 

"Ona voli Čarlsa.", rekla je Rivetova koja je radila sa Dajanom od 1991. godine sve do njene smrti 1997.  Pričala je i o melanholičnoj energiji koju je Dajana emitovala dok joj se brak raspadao. "Ona nije želela da se razvede. Bila je tužna zbog toga. Želela je da bude voljena supruga."

 

Štaviše, ona je obožavala svoju decu i nije htela da im priredi ono kroz šta je ona prošla kad su se njeni roditelji razvodili. Uprkos činjenici da Čarls i ona nisu živeli zajedno od 1992. godine, Dajana se protivila razvodu, što je jasno stavila do znanja u intervjuu sa Martinom Baširom 1995. godine. Tokom tog intervjua je izgovorila sada već poznatu rečenicu "Pa bilo nas je troje u braku, a reklo bi se da je to već gužva.".

 

U tom intervjuu, Dajana je takođe priznala svoju aferu sa konjičkim oficirem, Džejmsom Hjuitom, koji ju je do tada već izdao otkrivši sve o njihovoj vezi u svojoj knjizi. Princezini kritičari su tvrdili da je njen protivnički stav prema razvodu samo farsa koju je stvorila kako bi Čarls izgledao kao zlobnik, kako je Njujork Tajms izvestio 1996. godine. Sve to je nerviralo kraljicu Elizabetu II, koja se još uvek smirivala od Čarlsovog javnog priznanja vanbračne veze sa Kamilom 1994. godine.

 

Kraljici je, izgleda, prekipelo i u decembru 1994. godine ona je pisala paru, požurujući ih da se razvedu i završe sa time, što je ubrzo preneo Njujork Tajms. Zvaničnik za odnose sa javnošću Bakingamske palate rekao je da se princ zalaže za razvod. Konačno. 29. februara 1996. godine, Dajana se nevoljno predomislila i pristala na razvod. Ceo proces okončan je u avgustu te godine.

 

 

makonda-tracker