uvek aktuelne

Jedine pantalone koje vam trebaju do oktobra! KILOTE su modno remek-delo, a evo kako se nose

0

Svačije omiljene prolećne i letnje pantalone mogu da izgledaju još bolje ako ih nosite na neki od sledećih načina

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kilote, varijanta sukanja-pantalona, popularna je još od renesansnih vremena.


Prve poznate kilote nosila je još viša klasa u kasnom srednjem veku i renesansi i sve do ranog devetnaestog veka. Iz aristokratije prešle su u evropsku vojnu uniformu još u osamnaestom veku, ali u savremeno doba češće se viđaju kao deo ženske mode.

 

Kilote je naročito popularizovala ledi Dajana tokom osamdesetih, a od tada vlada pomama za ovim neobičnim komadom, koji pruža vrlo šik izgled i jednostavan je način da se naizgled jednostavnoj odevnoj kombinaciji doda lepršavost.

 

1 / 9 Foto: Profimedia


Obično se smatraju komadom koji pristaje svakom tipu građe, u zavisnosti od dužine mogu vizuelno da izduže noge, a izgledaju jednako trendi u elegantnim kombinacijama i u svakodnevnom stilu.


Kako ih nositi?

 

  • Otkrijte ramena


Bez obzira na to birate li top koji u potpunosti otkriva ramena ili neki asimetričnog kroja, ovo je sjajan način da uspostavite ravnotežu s kilotama.

 

  • Kombinujte s jarkim bojama i dezenima


Ako nosite jednobojne kilote, posebno u neutralnim nijansama poput crne, bele i bež, obavezno im dodajte gornji deo odeće u nekoj jarkoj boji ili, još bolje, dezeniranoj verziji.
 

  • Ogrnite se jaknicom


Nema prolećne sezone bez kožnih i teksas jaknica, koje odlično izgledaju u kombinaciji s kratkim pantalonama. To je posebno slučaj ako birate usku jaknicu.
 

  • Popnite se na štikle

 

Kilote i te kako mogu da se nose s patikama, baletankama i ostalom prolećnom i letnjom obućom, ali one ipak najlepše izgledaju u spoju s visokim potpeticama.

 

 

 

makonda-tracker