njena tajna

Bez nje ne počinje dan, duguje joj i BLISTAV TEN i zdravu kožu: Ova namirnica je neizostavni deo rutine Amal Kluni

0

Amal Kluni puni 46 godina za nekoliko dana, a ima ten i kožu kao da je barem 10 godina mlađa i ne krije svoju tajnu.

foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL
foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Britanska advokatica libanskog porekla i supruga poznatog glumca Džordža Klunija, Amal Kluni, pleni pažnju gde god se pojavi zahvaljući svojoj pojavi, stilu i izgledu. Teško je poverovati da ova fatalna brineta uskoro puni 46 godina, a tajnu svoje lepote već je jednom prilikom otkrila.

 

Amal je jednom prilikom otkrila da svakog dana za doručak jede jednu namirnicu; naime, dan započinje s morskom travom, a za Vog je podelila i svoj recept.

 

Kako se jedu morske alge?

 

Morske alge, osim što su ključne za zdravlje okeana i okoline, bogate su jodom, gvođem, kalcijumom, kolagenom, aminokiselinama i vlaknima. Sadrže proteine i minerale, ali treba imati na umu da nisu sve alge jestive i da neke mogu biti otrovne za telo.

 

Iako se mogu konzumirati uz bilo koji obrok, dobro je s njima početi dan, poput Amal; npr., ako vam je stalni doručak i inače smuti, ubacite ih u svoju smesu, a odlično će se uklopiti u neki od međuobroka. Recimo, posoljene listove algi natrljate s malo susamovog ulja i zapecite u vrućoj rerni nekoliko minuta.

 

Amal često jede supu od morske trave
Amal često jede supu od morske travefoto: DronG/Shutterstock

Recept koji Amal često sprema je i supa s morskim algama: alge se rehidriraju tako što se stave u posudu s vodom, a supa se priprema s celerom, jabukom, krastavcima i paprikom, obrađenima u sokovniku, a zatim se dodaju ostali sastojci. Alge i celer naseckajte na komade i dodajte u supu, pa začinite s malo bibera i soli i sa sokom limete.

 

Morske alge za negu

 

Advokatica je otkrila da zdravi i blistavi ten, kao i dobar izgled, može zahvaliti morskoj travi, koja pozitivno deluje na kožu.

 

 

Amal Kluni morskim algama duguje i lep ten
Amal Kluni morskim algama duguje i lep tenfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Naime, bogata je kolagenom, poboljšava elastičnost kože i deluje na izgled, pospešuje rast kose, bogata je omega-3 i mineralima, kao i vlaknima, koja su ključna za zdravlje creva, piše Insider.story.hr.

 

Bonus video

OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo

 

makonda-tracker