za lepše lice

Besplatni su, a influenserke se kunu u njih: 5 čudnih trikova za negu za koje kažu da STVARNO DELUJU

0

Iako smo navikli da nam lepotice popularne na TikToku predlažu da kupimo proizvode koje su im poslali sponzori, mnoge propagiraju ove "uradi sama" savete za koje kažu da su učinili čuda za njihovu kožu

TikTok trikovi koji su osvojili svet
TikTok trikovi koji su osvojili svetfoto: @kbellbeauty/TikTok

Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, na prvom mestu TikToku, svakodnevno dobijamo interesantne savete za negu i lepši izgled lica i tela.


Neki od njih su jednostavni, neki složeni, neki pomalo bizarni, a činjenica je da ne funkcionišu baš svi.


Ima, međutim, nekih koji provereno deluju i pomažu da održimo kožu zdravom i hidriranom, iako deluju pomalo... čudno.

Joga za lice


Ovaj tip "joge" zasniva se na principu toniranja lica tako što se menjaju njegove konture, povećava mišićni tonus i sprečava gubitak mišića usled starenja. Navodno ona pomaže da se koža podmladi, da koža bude zategnuta, sprečava pojavu bora i smanjuje postojeće. Ništa nas ne košta da probamo, zar ne?

Četkanje obrva


Četkanje obrva možda nije nešto o čemu ste mnogo razmišljali, ali oni koji ga praktikuju kunu se u ovaj trik za punije i definisane obrve. Sve što je potrebno jeste da prođete četkicom kroz obrve, ali uz jedan važan detalj – četkajte nagore. Na taj način će oči izgledati lepo i bez šminke, delovaće otvoreno, a obrve će dobiti uredniji look.

@kbellbeauty Replying to @baylorgodfrey the brushed up laminted look 💅🏻 #eyebrowtutorial #eyebrowgel #eyebrowlift #makeuptips ♬ original sound - Kaitlynn Bell

Lepljenje usana


Više tiktokerki otkrilo je da pred spavanje zalepe preko usana selotejp ili flaster, a u pitanju je verovatno najbizarnija "caka" na ovom spisku. Ipak, oni koji su je probali tvrde da im je pomogla da dišu na nos u snu, da im usta nisu bila suva kad ustanu i da to sprečava pojavu bora oko usana koje izaziva disanje na usta.

Mlečne ledene kocke


Poznato je da manekenke, uključujući slavnu rusku lepoticu Irinu Šajk, obavezno izjutra pređu kockicom leda preko lica i oko očiju da bi smanjile otečenost, a sve je popularnija unapređena verzija ovog beauty trika: mlečne ledene kocke.


Potrebno je samo da sipate mleko u posudu za led, stavite je u zamrzivač i sutradan nežno utrljate kockice na lice, fokusirajući se da područja kojima je potrebna dodatna hidratacija ili umirivanje. Prirodni proteini mleka i mlečna kiselina će navodno pomoći da se koža nahrani, osveži i podstaći prirodni piling kože lica. Međutim, sve više influenserki predlaže da se zamrzne kokosovo mleko.

@contourcube Discover the mind-blowing $0.95 miracle coconut milk ice facial hack for unbelievably hydrating skin! As the chilled coconut milk-infused ice glides across your face, it tightens the appearance of pores, reduces puffiness, and stimulates blood circulation, promoting a healthy, glowing complexion. #contourcube ♬ Hurts Me (Alone At Prom) - Tory Lanez

Brijanje lica


Caka koju su obožavale holivudske dive poput Elizabet Tejlor i Merilin Monro danas nam je poznata kao dermaplaning, a dok su one bukvalno prelazile brijačem preko lica, danas se koriste specijalizovani skalpeli.
To se primenjuje jednom mesečno, a navodno je rezultat odmornija, hidriranija i osveženija koža koja lakše diše.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Mob wife estetika

 

makonda-tracker