ispred svog vremena

Za mladolik izgled i čisto lice bez bora: Trik Elizabet Tejlor koji je postao trend tek pola veka kasnije

0

Decenijama pre nego što je ova tehnika za negu lica postala popularna, slavna oskarovka primenjivala ju je na svoj način i tako održavala kožu lica hidriranom, zdravom i mladolikom

Tajna lepote Elizabet Tejlor
Tajna lepote Elizabet Tejlorfoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Retku i neverovatnu lepotu Elizabet Tejlor pratila je njena velika ljubav prema šminkanju i kozmetici, pa je legendarna glumica, pored toga što je bila najlepša svog vremena, bila i jedna od negovanijih žena u Holivudu.


Slavna Liz temeljno se bavila negom kože i kose, mislila o svakom detalju i imala složenu rutinu, a malo je poznato da je primenjivala neobičan piling kome je dugovala mladolik izgled i savršeno glatko lice.


Kako je svojevremeno pisao Vogue, Elizabet Tejlor imala je običaj da brije lice kako bi uklonila mrtve ćelije kože i napravila savršeno čisto "platno" za šminkanje.

Danas je ova tehnika poznata kao dermaplaning i podrazumeva dubinsko čišćenje kože zahvaljujući kome koža lica lakše "diše", deluje odmornije, hidriranija je i osvežena.

 

Elizabet Tejlor jedna je od najlepših žena u istoriji
Elizabet Tejlor jedna je od najlepših žena u istorijifoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Šta je dermaplaning i kako se izvodi?


Dok su u prošlosti žene poput Elizabet Tejlor i Merilin Monro koristile obične brijače, danas za to postoje specijalizovani skalpeli, zahvaljujući kojima je moguće ukloniti i najmekanije i najtanje vlasi. Dermaplaning zapravo deluje kao piling , a ovaj tretman pokazao se vrlo korisnim.


Kako stručnjaci objašnjavaju, zahvaljujući dermaplaningu, koji se uglavnom izvodi jednom mesečno, koža bolje apsorbuje proizvode za negu, a šminka bolje prijanja uz kožu i lice izgleda svežije.

 

Pre svega je ovaj tretman namenjen za čišćenje masne kože koja je sklona aknama i mitiserima, ali može da se prilagodi i normalnoj koži.

 

Prelepa Elizabet Tejlor
Prelepa Elizabet Tejlorfoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Ipak, imajte u vidu s dermaplaningom treba biti na oprezu – ukoliko se ne radi vešto, može doći do zapaljenja kože i crvenila.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Trikovi za lepotu poput holivudskih diva

 

makonda-tracker