njeni trikovi

Ima 51 godinu, a nema nijednu boru: Sofija Vergara otkrila SVE tajne svoje lepote, a jedna je postala OPSESIJA slavnih

0

Poznata glumica posvećena je nezi kože, kojoj pristupa temeljno i ne krije šta sve čini da bi sačuvala mladolik izgled

Sofija Vergara proslavila je u julu 51. rođendan
Sofija Vergara proslavila je u julu 51. rođendanfoto: @sofiavergara/Instagram

Kolumbijska glumica Sofija Vergara, jedna od zvezda sitkoma "Moderna porodica", spada u najlepše žene planete i jedna je od dama starijih od 50 godina o čijem se neverovatno mladolikom izgledu često piše u svetskim medijima.

 

Njen izgled često privlači i razne komentare, a mnogi tvrde da glumica danas nije ni nalik ženi koju smo upoznali.

 

Ponekad čitam poruke, ali izbegavam čitanje komentara jer – zašto bih to činila? Uglavnom su loše raspoloženi, depresivni ili ljubomorni ljudi – kaže Sofija Vergara.

Pročitam stvari poput "Radila je toliko stvari na sebi da više ne izgleda kao ona". Onda pomislim – pa, nećeš sigurno da ideš na plastične operacije da bi izgledao lošije nego ranije, zaista!


Iako se uvek suzdrži i ne odgovori na negativne komentare, Sofija ne krije šta je ono što želi da im poruči.


Uvek hoću da im kažem "Ne, to se zove starenje". To znači da sam j****o stara! Zato izgledam drugačije – kaže glumica.

 

Sofija Vergara i Hajdi Klum su nerazdvojne prijateljice i žene koje oduševljavaju izgledom od trenutka kada smo ih upoznali do danas
Sofija Vergara i Hajdi Klum su nerazdvojne prijateljice i žene koje oduševljavaju izgledom od trenutka kada smo ih upoznali do danasfoto: sofiavergara, Instagram

Kako Sofija Vergara izgleda tako mladoliko?


Kolumbijska lepotica nikada nije išla "pod nož", odnosno nije menjala oblik svog nosa i slično, ali ne krije koje tretmane koristi.


Radim sitnice tu i tamo. Volela bih da imam malo predaha od posla, onda bih uradila mnogo više – priznaje ona za Glamour. – Ali idem na mikronidling, male lasere za kapilare jer imam rozaceu.

Šta je mikronidling tretman?


Mikronidling se izvodi aparatom koji sadrži veliki broj sterilnih i jednokratnih mikroiglica, tako što se prave vertikalni ubodi po koži posebnom tehnikom.


Cilj mikronidlinga jeste da se stimuliše pojačana proizvodnja kolagena i elastina u koži, koji nastaju da bi se zacelile mikropovrede koje su nastale usled ubadanja iglicama. Kako se površina kože na ovaj način regeneriše, manje su vidljive promene na koži, a ona poprima i zdraviji i zaglađen izgled jer je kvalitetniji i njen tonus.

U pitanju je revolucionalna kozmetička procedura koja je postala veliki hit u svetu proteklih godina i slavne dame su opsednute njom jer ima vrlo široku promenu: poboljšava teksturu i kvalitet kože, smanjuje bore, ožiljke i strije, a može da pomogne i kod opadanja kose zbog pozitivnog efekta na folikul dlake.

Sofija Vergara ne beži ni od botoksa


Kako kolumbijska glumica ističe, ona primenjuje i injekcije botoksa, ali je vrlo umerena kako ne bi morala da se povuče iz javnosti dok joj se mišići opuste.


Redovno ubrizgavam botoks oko očiju i u vrat. Radim samo sitnice da ne bih morala da sedim kod kuće mesec dana jer, nažalost, to ne mogu – kaže ona.


Kako se neguje Sofija Vergara?


Naravno, ništa od nabrojanog ne bi glumici mnogo značilo da inače ne neguje kožu pravilno, a ona kaže da jednostavno obožava proizvode za negu lica.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Tokom devedesetih, kada sam tek počela da shvatam koliko je zaštita od sunca važna za lice tokom starenja, napravila sam mnogo štete sebi na suncu jer sam živela u Južnoj Americi, u Kolumbiji, gde nemamo godišnja doba. Cela godina je sunčana – istakla je.


Vergara je više puta istakla da je zaštita kože od UV zračenja njen zakon nege broj jedan, a toliko joj je važan da je pokrenula i svoju kozmetičku liniju proizvoda za zaštitu od sunca.

Čuvanje kože od sunca je ultimativna tajna lepote i upravo sam zbog toga lansirala Toty – rekla je Sofija Vergara za Byrdie.

Veoma sam pažljiva s proizvodima koje nanosim na lice jer imam rozaceu. Uvek moram da se uverim da su proizvodi koje koristim dovoljno hidratantni i nežni da ne izazovu pogoršanje, za koje ne biste verovali koliko je neprijatno – ističe ona.


Kako je istakla, ujutro najpre popije kafu, a potom se umije, uz obavezan proizvod za čišćenje kože, nakon čega namaže CC kremu sa zaštitnim faktorom 50+.


Uveče takođe čisti lice, a potom obilato nanosi hidratantnu kremu, koja je pre kreveta obavezna.

 

BONUS VIDEO

Sofija Vergara u mladosti

 

makonda-tracker