provereni saveti

Sa 55 godina izgleda bolje nego u dvadesetim: 3 stvari zbog kojih najveća zvezda 90-ih prelepo stari

0

Što je jedna od najvećih zvezda 90-ih starija, to bolje izgleda, a ona ne krije svoje tajne lepote, od kojih je treća svakako najvažnija

Džilijan Anderson je primer da starenje ne umanjuje atraktivnost, naprotiv!
Džilijan Anderson je primer da starenje ne umanjuje atraktivnost, naprotiv!foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Američka glumica Džilijan Anderson, koju obožavamo još od devedesetih zbog njene uloge agentkinje Dejne Skali u seriji "Dosije Iks", proteklih godina nas je očarala u "Padu", "Seksualnom obrazovanju" i u "Kruni", a one koji je prate na Instagramu fascinira iz dana u dan.


Ne samo što je Džilijan bila jedan od najvećih seks simbola na početku njene popularnosti nego se čini da je ona sve atraktivnija kako godine prolaze, pa je danas kada ima punih 55 godina, žena pred kojom milion gube dah.


Proteklih dana, ona je bila česta tema na društvenoj mreži Twitter/X, gde je jedna korisnica napisala da je Džilijan Anderson "odličan primer zašto žene treba da prestanu da slušaju druge kako treba da se plašimo starenja i da smo u suštini stari i odvratni posle tridesetih".


Polaskana glumica podelila je uz zahvaljivanje ovu objavu, koju je videlo skoro 30 miliona korisnika, i poručila da je "uvek tu da 'servira'".

I, zaista, Džilijan Anderson ponosno nosi svoje bore, povremeno nam pokaže i sede, a tako je negovana i samopouzdana da mora da bude primer. Ali šta je to što ona radi drugačije u svojoj nezi?

 

Koža Džilijan Anderson uvek je bila jedan od njenih glavnih aduta, pa je ona i danas, kada ima poneku boru, jedra, zdrava i blistava, a jednom prilikom glumica je podelila šta sve preduzima u svojoj rutini nege.

 

Džilijan ANderson proslavila se u seriji 'Dosije Iks'
Džilijan ANderson proslavila se u seriji "Dosije Iks"foto: EPA-EFE/NEIL HALL
  • Prioritet joj je hidratacija


Čak i sa svim fensi kremama koje sam dobila tokom godina, kad sam počela da primećujem da mi koža pati, počela sam više pažnje da obraćam na to (hidrataciju, prim. prev) – objasnila je i dodala da koristi gel za hidrataciju koji se nanosi popodne, kad počnemo da osećamo da se koža isušuje.


Njena tajna je gel sa sastojcima poput hijaluronske kiseline, kofeina i ovlaživača koji daju bujnost i blistavost bez osećaja težine na licu.

 

  • Kune se u toniranu hidratantnu kremu

 

Puderi bi trebalo da se nađu u svakom neseseru, ali za svaki dan glumica će se radije okrenuti toniranoj hidratantnoj kremi, koja će hraniti lice i pružiti mu ujednačen izgled.

 

Džilijan Anderson posvećuje mnogo pažnje nezi kože
Džilijan Anderson posvećuje mnogo pažnje nezi kožefoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Džilijan Anderson kaže da je zahvalna što postoji krema od ulja semena makadamije, sa zaštitnim faktorom 30, koja daje sjaj koži.


Imam osećaj da je prirodno, hidratantno, glatko i svilenkasto, a pruža odlično pokrivenost bez osećaja da imam bilo šta na licu – ističe glumica.

 

  • Drugačije gleda na starenje

 

Džilijan Anderson, koja je rođena i radi u Americi, ali je odrasla u Engleskoj (zbog čega je bila tako fenomenalna Margaret Tačer u "Kruni"!), kaže da na starenje gleda drugačije nego američko društvo.


Mislim da u Evropi, generalno, postoji osećaj da žene koje prirodno stare mogu da budu lepe, ali nisam sigurna da je percepcija u Americi takva, naročito u Los Anđelesu. Mislim da se to vidi kao mana, recimo, bore su nekako mana – čudi se glumica.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL


Njena perspektiva je zdrava, što ne znači da Džilijan nije posvećena tome da održi mladolikost. Samo je, kada primeti novu boru, njeno samopouzdanje nepoljuljano, a to je glavni faktor i najveća tajna lepote, zar ne?

 

BONUS VIDEO

Nega ispucalih usana

 

makonda-tracker