bez bora

Besplatan trik Salme Hajek za mladolik izgled u 58. godini: Zvuči čudno, ali žene u njenoj porodici ga primenjuju oduvek

0

Njena baka prenela je glumici i njenoj majci dragocen savet, u koji se ona kune i decenijama kasnije

Salma Hajek ima jasna i jednostavna pravila za negu kože lica
Salma Hajek ima jasna i jednostavna pravila za negu kože licafoto: EPA-EFE/Peter Foley

Meksičko-američka glumica Salma Hajek nedavno je proslavila 57. rođendan, a ona spada u one holivudske zvezde za koje isprva posumnjate da imaju toliko godina koliko ste pročitali da imaju.


Zvezda nekih od najvećih filmskih hitova proteklih decenija danas ne izgleda mnogo drugačije nego na početku karijere, a ističe da na tome može da zahvali svojoj nezi.


Pored jedne biljke koja joj je najvažniji saveznik u održavanju mladolikog i negovanog izgleda, Salma naglašava važnost jednog koraka koji mnogi smetnu s uma, a njoj se pokazao dragocenim.

Savet Salme Hajek za lice bez bora


Kako je istakla jednom prilikom, za Salmu Hajek je nedopustivo otići u krevet sa šminkom ili, uopšte, nečiste kože lica.


Nikad ne idem u krevet ako se prethodno nisam umila. Nikad u životu – otkrila je glumica za InStyle. – Čak i ako sam bolesna, umorna, pa ni ako sam pijana! Mogla bih da zaboravim da skinem haljinu, cipele i nakit, ali nikada šminku. To mi je u prirodi.

 

Salma Hajek je besprekorno negovana
Salma Hajek je besprekorno negovanafoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Međutim, iako je za nju umivanje pre spavanja nešto podrazumevano, izjutra će ga radije preskočiti.


Baka me je naučila da se nikad ne umivam kad ustanem. To nije odvratno – rekla je glumica za GQ pre nekoliko godina.


Tokom noći koža proizvodi ulja koja su koži potrebna da bi izgledala mladoliko. Ona se regeneriše. Zato uveče dobro operite lice, ali se ne trudite previše oko toga izjutra – savetuje Salma Hajek.

 

Pravila nege kože veoma su bila važna ženama u njenoj porodici, pa je i Salmina majka postavila ćerki dobar primer.

 

Moja majka je bila veoma vredna kada je reč o rutini nege lepote. Za nju je to bilo kao religija – otkrila je glumica i dodala da je njena mama pravila i domaće kreme.

 

Salma Hajek se oslanja na prirodu kada je reč o nezi kože
Salma Hajek se oslanja na prirodu kada je reč o nezi kožefoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Umivanje pre odlaska na spavanje


Pranje lica i čišćenje kože pre leganja u krevet veoma je važno, stalno podsećaju dermatolozi i moralo bi da bude obavezan deo večernje rutine.

 

  • Ako se šminkate, nema tu mnogo filozofije – pranjem lica ćete ukloniti ostatke šminke i sprečiti začepljivanje pora, koje izazivaju akne, mitisere i, uopšte, probleme s kožom. Prema jednom istraživanju, naša koža apsorbuje do 60% hemikalija iz proizvoda, a one dalje mogu da zapuše pore i spreče da koža normalno "diše".
  • Takođe, umivanje je važno jer ćete ukloniti svu prljavštinu i bakterije, kao i naslage mrtvih ćelija, znoj, čestice zagađenja... sve što može da izazove oštećenja, ubrza starenje i zapuši pore.
  • S obzirom na to da je sloj kože oko očiju veoma osetljiv, važno je da se lice dobro opere pre nego što se nanesu proizvodi za negu, naročito oko očiju. Ukoliko lice nije čisto, preparati ne mogu pravilno da deluju i samo se nagomilavaju na bakterijama. Dakle, ako vam se desilo da namažete kremu bez prethodnog umivanja, napravili ste veliku grešku.

 

BONUS VIDEO

Kako Salma Hajek slavi rođendan?

 

makonda-tracker