nega kose

5 razloga da više nikad ne odete u krevet s mokrom kosom: Jedan od njih će vas naterati da sledeći put dobro razmislite

0

Ukoliko vam se dešava da leti odete da spavate s mokrom kosom razmislite o tome da promenite tu naviku 

foto: Shutterstock / Inside Creative House
foto: Shutterstock / Inside Creative House

Mnoge žene leti često peru kosu, a onda je ostave da se sama prirodno suši, a neke čak odlaze i u krevet sa polusuvom kosom.

 

Naše bake bi rekle da to nije dobro, jer će nas boleti glava, a zapravo istina je drugačija. I ne, nije isključeno da se možete i prehladiti, ali postoje i pritajeni neprijatelji koji vrebaju iz mokre kose. 

 

Kada imate dug dan, poslednja stvar s kojom želite da se zamarate je sušenje kose.Iako možda ne razmišljate puno o tome - jer se na kraju krajeva, pitate što može da vam bude - stručnjak za kosu je pozvao ljubitelje lepote da ne preskoče ovaj važan korak.

 

 

Profesionalac, koji radi u salonu u Teksasu, upozorava da postoji spisak problema koji mogu da se jave ukoliko često odlazite u krevet s mokrom kosom.

 

- To može dovesti do ozbiljnog lomljenja kose, rasta gljivica, peruti i dermatitisa, pojave akni, lišajeva i raznih problema na temenu glave - otkrio je.

 

Nikada ne smete otići na spavanje sa mokrom kosom
Nikada ne smete otići na spavanje sa mokrom kosom foto: Shutterstock/Pixel-Shot

 

Lišajevi na vlasištu, su osip koji može biti prouzrokovan gljivičnom infekcijom zbog kojeg vlasište može da vas svrbi i da krene da se peruta. 

 

U teškim slučajevima, tvrde istraživači, infekcija može čak uzrokovati opadanje kose i ćelave mrlje po celoj glavi.

 

 

 

makonda-tracker