nega kože i tela

Većina na to ZABORAVLJA, a ne bi smela: Znate li šta je PRAVILO TRI MINUTA kod tuširanja?

0

Kada se istuširamo, za hidrataciju naše kože neophodno je da ispratimo određene korake.

šta radite tačno tri minuta nakon što se istuširate?
šta radite tačno tri minuta nakon što se istuširate?foto: Viorel Kurnosov/Shutterstock

Kada je u pitanju naša koža, da bi ona bila svilena, mekana i čista, neophodno je naći pravi način za njenu negu, odnosno koji odgovara vašem tipu kože.

 

Često je nesvesno uništavamo i škodimo joj greškama koje činimo čak i na svakodnevnom nivou, a neophodno je da bude hidrirana kako bi izgledala jedro i negovano.

 

U tom smislu, vrlo je važno korišćenje hidratantne kreme, ali čak i ako je redovno koristimo, postoje bjuti koraci kojih se vredi pridržavati.

 

 

Jedan od njih otkrila je i dermatološkinja Sintija Bejli, a odnosi se na hidriranje kože nakon tuširanja.

 

O čemu se tu radi?

 

Navodi se da tuširanje ima uticaja na kožu, ali ne samo koliko dugo i često to radimo, već i rutina koju imamo nakon samog čina tuširanja.

 

Pravilo tri minuta odnosi se na vremenski period nakon što završimo tuširanje, a tokom kog bismo morali da nanesemo hidratantnu kremu na svoju kožu.

 

pravilo tri minuta primenjuje se u tom periodu nakon tuširanja
pravilo tri minuta primenjuje se u tom periodu nakon tuširanjafoto: MosayMay/Shutterstock

Zato bi kremu trebalo da držimo upravo u ormariću u kupatilu, kako ne bismo propustili ovaj važan korak, jer žene često predugo čekaju kako bi nanele kremu ili to uopšte ni ne učine.

 

Pore se šire zbog vrućine i pare, a vodu ćemo zadržati u telu ako kremu nanesemo tokom ta prva tri ključna minuta, tvrdi dermatološkinja Sintija Bejli.

 

nanesite hidratnantnu kremu najkasnije tri minuta nakon tuširanja, preporučuje dermatološkinja sintija bejli
nanesite hidratnantnu kremu najkasnije tri minuta nakon tuširanja, preporučuje dermatološkinja sintija bejlifoto: popcorner/Shutterstock

Ukoliko čekamo duže od ta tri minuta, vlaga u koži se gubi, a treba da odmah nanesemo kremu kako bi koža bila hidrirana, lepa, negovana i zdrava.

 

Primenjujete li pravilo od tri minuta?

 

Bonus video

Korišćenje kreme sa SPF-om

 

makonda-tracker